Dubbla förluster mot BKV Norrtälje

Under den gångna helgen blev det två möten mot BKV Norrtälje och dessvärre, för IFK:s del, avgick BKV med segern i båda matcherna. Först föll U21 mot BKV Norrtälje 2 i division 4 med 2-1 och sedan var det A-lagets tur att under söndagen förlora hemma med A-laget i division 3.

A-laget var det spelförande laget under stora delar av söndagens match, men föll trots detta hemma på Lötens IP med 1-3 (1-2). Annars började det bra för IFK som tog ledningen knappa kvarten in i matchen på en fin frispark av Abdulrahman Nizar Ali. Tio minuter senare bäddade ett slarvigt uppspel för gästernas kvittering och fem minuter senare kom 1-2. Målskyttar för BKV var Josh Bragg och Erik Sundquist. I den andra halvleken jagade IFK en kvittering, men det var gästerna som fick sista ordet i målprotokollet i och med Emil Freijs 1-3 i den 57:e minuten.

IFK Uppsalas sponsor Wooden Fitness utsåg Abdulrahman Nizar Ali till matchens lirare i hemmalaget.

» Resultat och tabell, division 3
» Resultat och tabell, division 4

IFK Uppsala – BKV Norrtälje 1-3 (1-2)
Laguppställning, IFK Uppsala: David Berglund, Gent Maksutaj, Filip Carlsson, Musa Ali, Eddie Omdal, Filip Cekol, Prince Sikiya, Boudouin Kalema, Emrik Persson Engström, Meckhack Makuiza, Jonathan Kansa, Destiny John, Rasmus Wigren, Isac Barkfeldt, Edim Fekovic, Albin Eliasson, Abdirahman Nizar Ali

Mål:1-0 Abdulrahman Nizar Ali (13), 1-1 Josh Bragg (24), 1-2 Erik Sundquist (30), 1-3 Emil Freij (57)
Varningar: IFK: Destiny John, Jonathan Kansa, Abdulrahman Nizar Ali, Edim Fekovic BKV: Rasmus Lindberg, Max Temrim
Domare: Martin Hallén Almroth (HD), Yahia Abou Raas (AD1), Abdulkadir Moalim (AD2)