Dramatik när P16 tog sig vidare i DM

P16 är vidare i DM sedan man efter stor dramatik vunnit mot Enköpings SK efter straffläggning.

IFK, som kom till spel med flera underåriga spelare, drabbades av en utvisning redan efter ca tio minuters spel efter en tröjdragning. ESK gjorde strax därefter 1-0 efter ett fint anfall på vänsterkanten. IFK:s kvittering kom med bara dryga minuten kvar att spela genom Mirko Mazin.

Redan i förlängningens första minut fick en IFK-spelare lämna planen sedan denne fått sitt andra gula kort. Det blev därefter stressigt värre för IFK som alltså fick avsluta matchen med blott åtta utespelare. IFK hade dock flera farliga omställningar i förlängningen, men matchen slutade oavgjort, 1-1. Den följande straffläggningen vann sedan IFK med 4-3.

– Matchen var, under förutsättningarna, väldigt välspelad från oss och vi hade kontroll större delen av den, säger IFK:s tränare, Erik Blomquist, efter matchen.

I semifinalen möter man nu Håbo FF som vann sin kvartsfinal mot Danmark med 3-1. Den matchen ska vara spelad senast den 27/5.