A-laget vann seriepremiären

Hossein Shojaeddin visade med sina tre mål vägen när A-laget vann söndagens seriepremiär borta mot Fanna BK med 6-2 (3-1).

Annars var det hemmalaget som inledde matchen med en hög press; något som skapade problem för Kamraterna. Efter tio minuters spel började dock IFK Uppsala att kontrollera matchen alltmer och i den 17:e minuten gjorde man 1-0 genom Edim Fekovic. Knappa kvarten senare stal Hossein Shojaeddin bollen från hemmalagets målvakt och rullade in 2-0 i tomt mål. Sju minuter senare utnyttjade Shojaeddin ett nytt misstag, denna gång från en av hemmalagets försvarare, och utökade till 3-0. Fanna reducerade därefter till 3-1 strax före halvtid efter en tilltrasslad situation i IFK:s straffområde.

Hemmalaget fick kontakt i och med att Ukash Abdi Mohamud gjorde 3-2 på straff i inledningen av den andra halvleken, men IFK och Fekovic replikerade med att inom ett par minuter göra 4-2. Matchen slutade till sist 6-2 efter ytterligare mål av Hyaw Naizghi och Shojaeddin.

– En OK insats från vår sida. Vi jobbar hårt för poängen, vilket är bra, men det finns en del saker vi behöver förbättra under veckan, säger IFK:s tränare Stephen Odur efter matchen.

Kommande helg, närmare bestämt lördagen den 12 juni kl. 14.00, gästas Kamraterna av IK Franke hemma på Österängen. Vi kommer då att följa de allmänna riktlinjer som finns för matcher utomhus på arena utan anvisade platser. Det innebär att vi kommer att släppa in högst 100 åskådare enligt principen ”först till kvarn”.

» Lokalsport.nu

Fanna BK – IFK Uppsala 2-6 (1-3)
Laguppställning, IFK Uppsala: Markus Eriksson, Aga Rasool, Filip Carlsson, Simon Wallentinsson, Filip Cekol, Hossein Shojaeddin, Daniel Michel, Kosret Abdullahizad, Emrik Persson Engström, Axel Pettersson, Boudouin Kalema, Hyaw Naizghi, Daniel Arancibia Holm, Edim Fekovic, Musa Ali, Abdulrahman Nizar
Mål: 0-1 Edim Fekovic (17), 0-2 Hossein Shojaeddin (30), 0-3 Hossein Shojaeddin (37), 1-3 (45), 2-3 (56, straff), 2-4 Edim Fekovic (62), 2-5 Hyaw Naizghi (71), 2-6 Hossein Shojaeddin (78)
Domare: Stefan Malmström (HD), Nils Korpås (AD1), Saman Momeni (AD2)
Varningar: FBK: Servan Alagöz IFK: Daniel Michel