A-laget till serieledning efter 3-2 mot Vaksala

Över 200 personer hade valt att spendera söndagseftermiddagen med att titta på den tidiga seriefinalen Upplandsfyran mellan IFK Uppsala och Vaksala. De bjöds på en jämn och spännande match som IFK till sist vann med 3-2 (1-1).

IFK:s nyförvärv, anfallaren Bodry Kizi-Namputu, debuterade mot Vaksala och han presenterade sig med besked. Bodry sköt nämligen matchavgörande 3-1 i den 72:a minuten och spelade fram till Ahmed Ahmeds 2-1 tio minuter in i den andra halvleken.
– Det var en väldigt bra debut, det får man nog säga, sade Bodry till UNT efter matchen.

Annars var det gästande Vaksala som var det bättre laget i den första halvleken. IFK inledde förvisso matchen bra, då Vaksala knappt fick låna bollen under några minuter, men ganska snabbt kom gästerna in i matchen och tog till sist över initiativet i densamma. När Vaksala till sist gjorde 0-1 efter dryga halvtimmen hade man redan noterats för flera kvalificerade chanser. Målskytt var Filip Jacobsen som frispelades och slog bollen i mål från nära håll. Några minuter senare var det nära 0-2, men då fredades IFK-målet av mittbacken Lukas Martinsson som rensade undan på mållinjen. IFK kvitterade sedan, något överraskande, i den 38:e minuten. Målskytt var Omar Ali som vände upp i gästernas straffområde och sköt med fel fot. I det läget var 1-1 inte särskilt rättvist, men IFK växte med målet och var ytterst nära 2-1 strax före halvtid.

Kamraterna spelade bättre i den andra halvleken och 2-1-målet kom alltså efter knappt tio minuter. För förarbetet stod Rodi Haydar som avancerade över mittfältet och passade fram till Bodry, som med ett väl avvägt inspel från höger spelade vidare till Ahmed Ahmed som stötte bollen i mål. 3-1 i den 78:e minuten föregicks av ett fint anfall där bollen till sist hamnade i gapet på Bodry som fick en drömträff. Det hårt pressade skottet smet in otagbart vid målvaktens högra stolpe. Vaksala reducerade därefter till 3-2 i den 78:e minuten på nick genom Josef Agnarsson; något som i allra högsta grad bidrog till att den sista kvarten blev riktigt nervös. Närmast mål var dock IFK som noterades för ett friläge strax före full tid och en dubbelchans på övertid.

Nästa söndag tar IFK emot Heby hemma på Österängen. Avspark 16.00.
» Resultat och tabell
» Upsala Nya Tidning
» Uppsala Nyheter

IFK Uppsala – Vaksala SK 3-2 (1-1)
Laguppställning, IFK: Filip Wengelin, Cepand Aminaey, Filip Carlsson, Lukas Martinsson, Robin Nguyen, Rodi Haydar, Ahmed Ahmed, Omar Ali, Hyaw Naizghi, Bodry Kizi-Namputu, Mokhtar Salih. Avb. Puneet Singh, Roni Yildiz, Montaser Albadrasawi, Serhat Akay, Robin Henriksson
Mål: 0-1 Filip Jacobsen (31), 1-1 Omar Ali (38), 2-1 Ahmed Ahmed (54), 3-1 Bodry Kizi-Namputu (72), 3-2 Josef Agnarsson (78)
Varningar: IFK: Robin Nguyen, Lukas Martinsson, Serhat Akay VSK: Tomas Robert Ekberg, Simon Danielsson, Andreas Åkerblom, Fredrik Larsson, Tobias Sandquist, Filip Jacobsen, Marcus Andersson