A-laget kvar i division 3

Inte mindre än sex av seriens tolv lag riskerade nedflyttning inför den sista omgången av seriespelet och IFK var ett av dem. Efter tämligen odiskutabla 4-0 (2-0) hemma mot Märsta står det dock klar att Kamraterna säkrar nytt kontrakt och att laget slutar sexa i tabellen. Man får gå tillbaka till 1910-talet för att hitta en mer framgångsrik fotbollssäsong för föreningen!

Matchinledningen var förhållandevis jämn, med ett visst övertag i bollinnehav för IFK. En halvtimme in i matchen kom 1-0 genom Aria Alizadeh som styrde in ett inspel från Simon Wallentinsson och sex minuter senare kom 2-0 sedan Kosret Abdullahizad tryckt in en retur. Matchen avgjordes sedan i den andra halvlekens inledning med två hemmamål inom loppet av tre minuter. I den 50:e minuten spelade Serhat Akay fram Alizadeh som enkelt kunde rulla bollen i mål. Några minuter senare kom så 4-0 och målet var något av en kopia på 3-0-målet.

Den avslutande halvtimmen av årets seriespel bjöd inte på någon större dramatik och Märsta var aldrig nära att skapa nerv i matchen. IFK kunde under relativt komfortabla former spela av matchen och därefter fira det nya kontraktet tillsammans med spelare från föreningens ungdomslag.

Efter den sista omgången står det klart att Märsta och Västerås följer Brottby till division 4. För Vaksala väntar division 3-kval som inleds nästa helg.

» Tabell och resultat

IFK Uppsala – Märsta IK 4-0 (2-0)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Puneet Singh, Simon Wallentinsson, Robin Nguyen, Robin Ahmad, Kosret Abdullahizad, Emrik Persson Engström, Aria Alizadeh, Daniel Michel, Herman Mérida Lindgren, Serhat Akay. Avb. Filip Carlsson, Filip Cekol,  Gulal Kalaf, Tobias Frödin, Prince Sikiya, Hazem Qaoud
Mål: 1-0 Aria Alizadeh (31), 2-0 Kosret Abdullahizad (37), 3-0 Aria Alizadeh (50), 4-0 Aria Alizadeh (53)
Domare: Fahrettin Cankaya (HD), Dany Kako (AD1), Dani Sabah Moosa (AD2)
Varningar: IFK: Simon Wallentinsson, Robin Nguyen, Filip Cekol MIK: Dennis Matthew Ngaga, Aliemamy Samura, Mathyo Pato