5-1 mot Tärnsjö

A-laget tog sin första trepoängare för säsongen efter klara 5-1 (1-1) borta mot Tärnsjö. Bakom segern stod lagets fina spel i andra halvlek och matchavgörande räddningar av målvakten Robin Henriksson.

Söndagens bortamatch mot Tärnsjö hade flyttats till Furuvallens B-plan; ett av allt att döma klokt beslut då A-planen inte alls var i spelbart skick. Matchinledningen var ganska jämn, men när IFK efter en stund började kontrollera matchbilden hände samma sak som i de två tidigare matcherna – man hamnade i underläge. Hemmalagets 1-0 kom efter 17 minuters spel på ett inlägg från vänster som skarvnickades i mål av Karl Karlsson. Robin Henriksson i IFK-målet borde måhända ha agerat mer resolut i den situationen, men han skulle revanschera sig och det med besked.

IFK hade bud på kvittering. Närmast kom man kanske i den 24:e minuten på en inövad frisparksvariant, där Robin Nguyen sånär kunde utjämna efter en boll slagen av Kosret Abdullahizad. Bara två minuter senare tryckte dock Robin Ahmad in kvitteringen efter en tilltrasslad situation i hemmalagets straffområde.

Den andra halvleken hade knappt börjat innan Kamraterna tog ledningen i matchen. För förarbetet stod Tobias Frödin som drev upp bollen högt upp på hemmalagets planhalva. Avslutet tog retfullt i ribbans underkant, men studsade därefter ut rakt i gapet på Aria Alizadeh som kunde nicka bollen i mål. IFK och Ahmad gjorde sånär 3-1 två minuter senare, men därefter jämnade spelet ut sig något och efter 58 minuters spel blåste domaren straff för Tärnsjö. Straffen var inte dåligt slagen, men Robinsson gick åt rätt håll, sträckte ut och fick en hand på bollen. Returen hamnade sedan hos en Tärnsjöspelare som slog bollen utanför mål. Känslan var att 2-2 i det läget skulle ha lett till en oviss matchbild, men IFK och Mechac Makuiza gjorde istället 3-1 i den 63:e matchminuten. Strax därefter var Tärnsjö nära att reducera på en frispark, men även denna gång svarade Henriksson för en mycket fin räddning. Henrikssons fina ingripanden i matchen bidrog i allra högsta grad till att IFK avgick med segern.

I matchminut 66 blev IFK:s Filip Carlsson onödigt hårt uppvaktad och tvingades bryta matchen med fortsatt färd till akuten i Uppsala som följd. Carlsson ersattes av Puneet Singh som knappt tio minuter senare kunde se Ahmad göra matchavgörande 4-1. Efter målet tappade IFK mycket av sitt fina spel, men man kunde trots detta kontra in 5-1 i matchens slutskede. Målet gjordes av Mechac Makuiza som därmed gjorde sitt andra mål för dagen.

» Tabell och resultat
» Sala-Heby Fotboll

Tärnsjö IF – IFK Uppsala 1-5 (1-1)
Mål: 1-0 Karl Karlsson (17), 1-1 Robin Ahmad (26), 1-2 Aria Alizadeh (47), 1-3 Mechac Makuiza (63), 1-4 Robin Ahmad (76), 1-5 Mechac Makuiza (88)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Filip Carlsson, Lukas Martinsson, Simon Wallentinsson, Robin Nguyen, Robin Ahmad, Kosret Abdullahizad, Mechac Makuiza, Aria Alizadeh, Tobias Frödin, Emrik Persson
Engström. Avb. Puneet Singh, Adam Ledung, Adar Aras, Montaser Albadrasawi, William Olsson, Hazem Qaoud
Varningar: TIF: Karl Karlsson, Simon Lundén, Jesper Hellman, Jimmy Persson, Arvid Jansson IFK: Filip Carlsson, Lukas Martinsson, Adar Aras, Puneet Singh
Domare: Arash Borna (HD), Adel Hassoun (AD1), Himen Ali (AD2)