5-0 mot Procyon

Sjätte raka segern är ett faktum sedan A-laget under söndagen besegrat Procyon hemma på Löten med 5-0 (1-0). Segern var Kamraternas nionde raka hemma på Löten denna säsong,

Annars var den första halvleken betydligt jämnare än slutresultatet låter antyda. Procyon pressade stundtals hemmalaget i matchinledningen och under tre tuffa minuter drog IFK på sig två gula kort och en straffspark. Dioh Williams straff i den 21:a matchminuten var välplacerad, men aningen för lös och Robin Henriksson kunde sträcka ut och rädda. Fyra minuter senare nickade istället Robin Ahmad in 1-0 till IFK. Resultatet stod sig halvleken ut.

Blott fyra minuter in i andra akten ökade Daniel Aramesh på till 2-0 och strax därefter drog Procyons Mattias Gonzalez på sig sin andra varning. Med 2-0 i ryggen och en man mer på plan dominerade IFK återstoden av matchen och det blev till sist 5-0 efter mål av Daniel Michel, Musa Ali och Aria Alizade. Michels välplacerade skott i den 68:e minuten var för övrigt en delikatess.

I nästa omgång spelar IFK Uppsala borta mot Västerås IK som tog en poäng borta mot topplaget Sundbyberg i lördags.

» Tabell och resultat

IFK Uppsala – Procyon BK 5-0 (1-0)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Filip Carlsson, Simon Wallentinsson, Filip Cekol, Daniel Michel, Aria Alizadeh, Kosret Abdullahizad, Daniel Aramesh, Robin Ahmad, Daniel Arancibia Holm, Edim Fekovic, Musa Ali, Dennis Cifuntes, Filip Carlsson, Boudouin Kalema, Axel Pettersson, Hyaw Naizghi, Abdulrahman Nizar Ali, Serhat Akay
Mål: 1-0 Robin Ahmad (25), 2-0 Daniel Aramesh (49), 3-0 Daniel Michel (68), 4-0 Musa Ali (72), 5-0 Aria Alizadeh (85)
Varningar: IFK: Daniel Michel, Daniel Arancibia Holm PBK: Mattias Gonzalez, Kim Skoglund
Utvisningar: PBK: Mattias Gonzalez
Domare: Ahmed Fidow (HD), Demir Kasumovic (AD1), Johan Lundell (AD2)