4-0 i derbyt mot UIF

IFK Uppsala besegrade Upsala IF med 4-0 (0-0) i lördagens division 4-derby på Österängen. IFK var under i stort sett hela matchen det bättre laget så segern var odiskutabel, trots att det dröjde till den 69:e matchminuten innan första målet kom.

UIF tog initiativet direkt och var det klart bättre laget de första fem minuterna. IFK jobbade sig dock snabbt in i matchen och resterande 40 minuter av första halvlek dominerade man fullständigt. Visserligen hade man länge svårt att skapa några riktigt heta lägen, men de sista tjugo minuterna av halvleken fick man till även den delen. Under den perioden hade man 4-5 bra möjligheter varav ett par frilägen borde ha resulterat, men genomgående satte man bollen över eller utanför mål. 0-0 i halvtid var alltså ett resultat som UIF bör ha varit nöjda med.

Inledningen av andra halvlek bjöd inte på riktigt samma hemmadominans, och efter tio minuter noterades UIF för sin första rejäla målmöjlighet när en frispark nickades utanför i bra läge. Ytterligare tio minuter senare frispelades Aria Alizadeh. UIF-målvakten räddade förstaläget och returen satte Aria klockrent i stolpen. Den situationen blev dock starten för en uppsjö chanser för hemmalaget, och ganska snart skulle också utdelningen komma. Det blev Kosret Abdullahizad som spräckte nollan med ett skott strax utanför straffområdet som gick in via stolpen. Två minuter senare frispelades Aria Alizadeh som den här gången elegant rundade målvakten och enkelt rullade in bollen i öppet mål. Nu passade IFK på att göra ett antal byten, och det var just två av avbytarna som låg bakom 3-0. Emrik Persson Engström passade in till Robin Ahmad som satte bollen strax innanför stolpen. Målet gjordes i stort sett från samma position som första målet. Slutresultatet 4-0 fastställde ytterbacken William Olsson, även det med ett skott intill stolpen från cirka 20 meter.

Liksom senast mot Bälinge visade IFK:arna i den här matchen under långa stunder upp en fin kombination av bollrullande på mitten och snabba attacker framåt. De sex första matcherna har resulterat i tre segrar och tre oavgjorda, vilket gör att man nu skuggar seriens topplag. Kommande lördag väntar bortamatch mot Rimbo.

» Tabell och resultat
» Upsala IF

IFK Uppsala – Upsala IF 4-0 (0-0)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Tobias Frödin, Puneet Singh, Lukas Martinsson, William Olsson, Filip Cekol, Robin Nguyen, Kosret Abdullahizad, Aria Alizadeh, Adar Aras, Montaser Albadrasawi. Avb. Robin Ahmad, Emrik Persson Engström, Mechac Makuiza, Andrew Godlin Nzali, Hazem Qaoud
Mål: 1-0 Kosret Abdullahizad (69), 2-0 Aria Alizadeh (71), 3-0 Robin Ahmad (77), 4-0 William Olsson (89)
Domare: Lukas Wallin (HD), Mustafa Mukdat Latif (AD1), Edin Mehic (AD2)
Varningar: IFKU: – UIF: –