Blekt IFK föll mot Sunnersta

IFK svarade för årets hittills svagaste insats när man under måndagen förlorade med 2-0 (1-0) borta mot Sunnersta. Hemmalagets seger var inte orättvis och IFK fick, trots en man mer på plan under större delen av andra halvlek, finna sig i att gå mållösa från plan för första gången denna säsong.

IFK kom till Sunnersta IP som serieledare och lämnade planen som detsamma. Däremot kan man konstatera att kvällens slutresultat, 2-0 till Sunnersta, gör att IFK får spela en ny högintressant seriefinal kommande söndag; denna gång mot formstarka Uppsala-Kurd.

Däremot uppträdde inte IFK som någon uppflyttningskandidat denna kväll. Sunnersta var nära att ta ledningen direkt på avspark och i den fjärde matchminuten kom 1-0 genom Lucas Waldenbäck som, trots uppvaktning av en IFK-försvarare, lyckades få bollen i mål. IFK:s bästa målchans i den första halvleken kom efter åtta minuter, då Ahmed Ahmed språngnickade precis utanför målvaktens vänstra stolpe efter ett fint inlägg av Bodry Kizi-Namputu. I den 20:e minuten noterades Omar Ali för en hygglig frispark i burgaveln och kvarten senare lyckades IFK med matchens kanske enda riktigt farliga omställning då man spelade till sig ett 3 mot 1-läge. Man hade alltså bud på mål, men förvaltade inte chanserna väl nog.
–  Idag är vi tyvärr inte tillräckligt bra på det vi vill uträtta för att ta poäng, sade IFK:s tränare Stephen Odur efter matchen.

Blott fem minuter in i andra halvlek utökade Sunnersta till 2-0 på frispark genom Viktor Wikner. Några minuter senare fick hemmalaget en spelare utvisad och med detta förändrades matchbilden. IFK ägde mycket boll samtidigt som Sunnersta fick visa upp sina defensiva talanger. Närmast en reducering för IFK var Hyaw Naizghi som prickade stolpen med kvarten kvar att spela, men innan dess hade hemmalaget så när gjort 3-0 på ett friläge.

Positivt nog drog inte IFK på sig ett enda kort denna kväll. Sunnersta bokfördes däremot för hela sju varningar, där målskytten Waldenbäcks två gula utmärkte sig som matchens mest onödiga. Detta var dock något som hemmalaget kunde kosta på sig denna kväll mot ett ineffektivt IFK Uppsala.