3-0 mot Uppsala-Kurd

A-laget tog tre viktiga poäng i division 3-derbyt mot Uppsala-Kurd FK. Matchen på Johannesbäckskolans konstgräs slutade 3-0 (3-0) och målskyttar för Kamraterna var Daniel Michel, Aria Alizadeh och Kosret Abdulahizad.

Söndagens seger mot Uppsala-Kurd grundlades i den första halvleken och IFK fick en smakstart på matchen. Redan i den första matchminuten var man ytterst nära att skarvnicka in 1-0 och bara några minuter senare tilldömdes man en straff sedan Emrik Persson Engström rivits ner i straffområdet. Hemmalagets målvakt räddade straffen, men domaren ansåg att han rört sig för tidigt och pekade på straffpunkten på nytt. På andra försöket placerade sedan Daniel Michel bollen säkert i mål.

Efter ledningsmålet bjöds det på hård press från Uppsala-Kurd och laget skapade bland annat flera hörnor och ett par hyggligt kvalificerade målchanser. Kvitteringen uteblev dock och efter dryga tio minuter mattades pressen av och IFK kunde börja föra matchen på nytt. I den 26:e minuten spelade sig IFK fram snyggt på vänsterkanten och ett väl avvägt inspel mot bortre stolpen kunde sedan styras i mål av Aria Alizadeh. Strax före halvtidsvilan utökade Kosret Abdullahizad ledningen till 3-0.

Den andra halvleken blev mållös; något förvånande mot bakgrund av att båda lagen noterades för flera bra chanser. IFK hade de flesta och med mer skärpa både kunde och borde laget ha utökat sin ledning. Med detta sagt ska det ändå nämnas att även hemmalaget hade flera fina chanser i andra halvlek. Närmast reducering kom man kanske i den 78:e minuten då en väl slagen frispark strax utanför straffområdsgränsen räddades av Robin Henriksson i IFK-målet.

IFK klättrar i och med dagens seger ett par placeringar i tabellen. Nästa söndag spelar man hemma mot Syrianska Kerburan kl. 14.00. Även denna match kommer att spelas utan publik. Matchen kommer dock att rapporteras på Livescore.

» Resultat och tabell

Uppsala-Kurd FK – IFK Uppsala 0-3 (0-3)
Mål: 0-1 Daniel Michel (5, straff), 0-2 Aria Alizadeh (26), 0-3 Kosret Abdullahizad (41)
Laguppställning, IFK: Robin Henriksson, Filip Carlsson, Filip Cekol, Robin Ahmad, Daniel Michel, Aria Alizadeh, Kosret Abdullahizad, Emrik Persson Engström, Jakob Hermansson, Boudouin Kalema, Robin Nguyen. Avb. Axel Pettersson, Hossein Shojaeddin, Daniel Arancibia Holm, Herman Mérida Lindgren, Serhat Akay, Aga Rasool
Domare: Alexander Jidemo (HD), Arbnor Belulaj (AD1), Nils Korpås (AD2)
Varningar: UKFK: Hyaw Naizghi, Andreas Isgren IFK: Daniel Michel, Robin Ahmad