2-1 mot Franke i hemmapremiären

IFK Uppsala har startat årets seriespel bra och parkerar på andra plats i division 3 Norra Svealand efter 2-1 (1-0) hemma mot IK Franke från Västerås.  Målskyttar för IFK var Hyaw Naizghi och Boudouin Kalema.

A-laget vann på nytt; denna gång mot Franke som besegrade med 2-1. Uppsala var det bättre laget i matchinledningen och man fick snabb utdelning sedan Hyaw Naizghi frispelats i straffområdet och skjutit in 1-0. Kamraternas ledning i halvtid var i underkant och man både kunde och borde ha gjort fler mål på några av de chanser som skapades. Bästa möjligheten att utöka ledningen hade kanske Hossein Shojaeddin som fick ett friläge i den 24:e matchminuten, men den gången svarade Aron Hassanpour i gästernas mål för ett ypperligt ingripande.

2-0 kom till sist, men det var först i slutskedet av matchen då Boudouin Kalema nickade in bollen i mål. På tilläggstid slarvade sedan IFK i ett uppspel och kort därefter fick Frankes Anton Engström Appelfeldt fritt skottfält och reducerade till 2-1. De resterande fem minuterna blev något av en pärs för alla inblandade, med forcering av Franke och omställningar av IFK.

I nästa omgång spelar IFK Uppsala borta mot Sala FF.

» Tabell och resultat

IFK Uppsala – IK Franke 2-1 (1-0)
Laguppställning, IFK Uppsala: Aga Rasool, Filip Carlsson, Filip Cekol, Hyaw Naizghi, Daniel Michel, Emrik Persson Engström, Axel Pettersson, Hossein Shojaeddin, Daniel Arancibia Holm, Edim Fekovic, Musa Ali, Puneet Singh, Abdulrahman Nizar Ali, Kosret Abdullahizad, Daniel Aramesh, Boudouin Kalema
Mål: 1-0 Hyaw Naizghi (6), 2-0 Boudouin Kalema (86), 2-1 Anton Engström Appelfeldt (90+1)
Domare: Omar Majid (HD), Karo Hovhannisian (AD1), Tómas Gunnar Vedie (AD2)
Varningar: IFK: Edim Fekovic
Publik:
54