1-2 mot Sandviken

A-laget avslutade årets seriespel med att förlora hemma mot Sandvikens AIK. Matchen slutade 1-2 i en match där gästerna var det bättre laget i första halvlek och där IFK fick något mer att säga till om i andra halvlek.

Sandvikens ledningsmål kom i mitten av den första halvleken genom Adam Chabchoub och ledningen i halvtid kunde ha varit större sett till fördelningen av målchanser. IFK spelade dock upp sig i andra akten och kvitteringen kom i den 66:e matchminuten genom Kingsley Chibuike Okafor som avancerade på vänsterkanten, vände bort sin försvarare och till sist fick bollen i mål. Ett individuellt misstag med tio minuter kvar bäddade dock för Sandvikens segermål som kom med dryga tio minuter kvar av matchen.

IFK Uppsala slutar näst sist i serien, fem poäng före jumbon Kvarnsveden och nästa säsong blir spel i division 3.

» Tabell och resultat

IFK Uppsala – Sandvikens AIK 1-2 (0-1)
Laguppställning, IFK Uppsala: Eddie Omdal, Filip Carlsson, Musa Ali, Daniel Michel, Gedeon Mbala, Mechack Makuiza, Jonathan Kansa, Destiny John, Gustav Löfving Svensson, Albin Eliasson, Daniel Edlund.Krig, Abdirahman Nur, Joan Mohammed El Malla, Haris Cikota, Prince Sikiya, Boudouin Kalema, Kingsley Chibuike Okafor
Mål: 0-1 Adam Chabchoub (24), 1-1 Kingsley Chibuike Okafor (66), 1-2 Rasmus Eriksson (80)

Varningar: IFK: Eddie Omdal, Jonathan Kansa SAIK: Jens Åberg, Mustafa Abdirahman
Domare: Karo Hovhannisian (HD), Johnny Söderqvist (AD1), Ali Alemi (AD2)