1-1 mot Skiljebo

A-laget spelade under söndagen oavgjort, 1-1, i hemmapremiären mot Skiljebo. IFK tog ledningen i den 21:a minuten på straff genom Filip Cekol sedan Boudouin Kalema dragits ned i straffområdet. Gästernas kvittering kom sedan i den 70:e minuten genom Jamaal Raage som kunde vända upp i straffområdet och överlista Joar Gadd Berglund i IFK-målet.

IFK Uppsalas samarbetspartner Wooden Fitness utsåg efter matchen Filip Carlsson till matchens lirare i hemmalaget.

Kommande lördag spelar IFK borta mot Kungsängens IF.

» Tabell och resultat

IFK Uppsala – Skiljebo SK 1-1 (1-0)
Laguppställning, IFK Uppsala: Joar Gadd Berglund, Eddie Omdal, Filip Carlsson, Musa Ali, Filip Cekol, Adar Aras, Abdulrahman Nizar Ali, Jonathan Kansa, Destiny John, Boudouin Kalema, Kingsley Chibuike Okafor, Robin Henriksson, Lucas Habtemikael, Daniel Michel, Prince Sikya, Elliot Seiler, Abdirahman Nur
Mål: 1-0 Filip Ceklo (21, straff), 1-1 Jamaal Raage (70)
Varningar: IFK: Kingsley Chibuike Okafor, Boudouin Kalema SSK: William Björk, John Bäck, Mattias Özgün, Ibat Younis
Domare: Nael Ghazi Shabo (HD), Meysam Moosavi Ghahfarokhi (AD1), Christoffer Lindberg (AD2)