Förlust mot Riala

Trots en spelmässigt acceptabel insats föll IFK under lördagen på bortaplan mot topptippade Riala med 4-2 (3-2). Det visade sig att inte heller IFK lyckades få stopp på hemmalagets Andrés Thorleifsson; en spelare som så sent som förra säsongen spelade allsvensk fotboll med Falkenbergs FF. Thorleifsson svarade för samtliga hemmalagets tre mål i den första halvleken.

Det var återigen en dålig matchinledning som bäddade för förlusten. Ett bolltapp i defensiven bäddade för Thorleifssons första mål redan efter nio minuter. Drygt fem minuter senare mötte Jasmin Svraka ett inlägg från Jens Hägg med huvudet och kvitterade till 1-1. En sekvens av bolltapp på defensiv planhalva i den 25:e minuten slutade därefter med att Riala kunde ta ledningen på nytt. IFK kvitterade sedan återigen i den 38:e minuten genom Lukas Martinsson som nickade in en hörna. Strax före halvtid svarade sedan Thorleifsson för matchens prestation när han på egen hand avancerade från egen planhalva och gjorde 3-2.

IFK höjde sig i den andra halvleken och ganska omgående etablerade man spelet på hemmalagets planhalva. IFK spelade stundvis bra mot ett Riala som inte riktigt orkade med att hålla uppe laget. Under den andra halvleken både kunde och borde IFK ha utjämnat ställningen, men det blev istället hemmalaget som gjorde 4-2 på övertid genom Joakim Wannersten. Målet föregicks av en snabbt slagen frispark utanför IFK:s straffområde.

IFK:s tränare, Stephen Odur, var efter matchen inte direkt missnöjd med lagets spel, men konstaterar att det spel laget presterade i framför allt den andra halvleken måste finnas där redan från start.

Nästa match spelas på torsdag mot GUSK 2. Avspark 14.30, Österängens IP.

» Resultat & tabell
» 90 minuter Uppland

Riala GoIF – IFK Uppsala 4-2 (3-2)
Laguppställning, IFK: Filip Wengelin, Cepand Aminaey, Umit Aras, Lukas Martinsson, Robin Nguyen, Dennis Kumric, Tom Sjölund, Omar Ali, Philip Basala, Jens Hägg, Jasmin Svraka. Avb. Remiggio Semiti, Rodi Haydar, Toni Arapovic, Ahmed Abdi
Mål: 1-0 Andrés Thorleifsson (10), 1-1 Jasmin Svraka (16), 2-1 Andrés Thorleifsson (25), 2-2 Lukas Martinsson (38), 3-2 Andrés Thorleifsson (43), 4-2 Joakim Wannersten  (92)
Varningar: RGOIF: Oguzhan Yildiz, Philip Wahlgren, Erik Forsberg IFK: Tom Sjölund, Omar Ali
Utvisningar: RGOIF: Fredrik Nilsson IFK: Cepand Aminaey
Domare: Odai Alwani (HD), Firass Kaaki (AD1), Ayman Dahoun (AD2)