Första poängen för A-laget

IFK Uppsala tog sina första poäng i årets seriespel i och med 1-1 (1-1) hemma mot serieledande Täby FK. IFK svarade på det stora hela för en riktigt god insats i en match där de båda lagen rättvist delade på poängen.

IMG_9163Till skillnad från de två första matcherna i årets seriespel så lyckades IFK hålla nollan i matchinledningen; detta trots att laget hade märkbart svårt att spela sig upp på gästernas planhalva. Gästande Täby, som kom till Österängen i egenskap av tabelletta, satte nämligen IFK under hård press, men efter ungefär tio minuters spel började IFK hitta vägar för uppspel och under delar av första halvlek var det sedan IFK som förde spelet. Den bästa chansen kom i den 17:e matchminuten då Bodry Kizi-Namputu hittade in till Omar Ali som sköt mitt i straffområdet. Skottet gick strax över ribban, men det blev till sist Omar som gav IFK ledningen i matchen på frispark efter 36 minuters spel. Jacob Gerrevall i Täbymålet hade fingrarna på bollen, men kunde inte hindra densamma från att gå i mål. IFK-glädjen varade därefter i ungefär två minuter, innan Daniel Sterner och Täby utjämnade till 1-1. Målet föregicks av ett långt inkast på högerkanten, där bollen till sist ramlade ned mitt i gapet på Sterner. Resultatet stod sig halvleken ut.

Andra halvlek fortsatte med överlag jämnt spel, men Täby fick mer att säga till om. IFK hade ganska stort bollinnehav, men det var vanligtvis förlagt till egen planhalva. Med kvarten kvar att spela forcerade Täby för ett segermål och vid ett par tillfällen var det inte heller långt borta. Blott 17-årige Robin Henriksson i IFK-målet bidrog tveklöst till att det inte blev fler mål bakåt och med marginalerna på sin sida kunde Kamraterna mycket väl ha avgått med segern om de kontringsmöjligheter som uppstod i matchens slutskede förvaltats bättre. Det oavgjorda resultatet stod sig dock, ganska rättvist, matchtiden ut.