Foto: Fredrik Hellman

Unik P05 vann IFK Uppsala Indoor Cup

72 lag har under fyra dagar kämpat i IFK Uppsalas traditionella pojklagsturnering som genomförts i Anders Diös-hallen. Utöver ett stort antal uppländska lag deltog även lag från Stockholm, Västmanland och Gästrikland. Vinnare i den äldsta klassen blev Unik P05 som besegrade Sirius i finalen med 2-0.

I de tre yngsta klasserna, P06, P07 och P08, genomfördes inget slutspel, men under tre dagars spel bjöd lagen på många spännande, roliga och välspelade matcher.

I den äldsta klassen, P05, som avgjordes på söndagen blev det till slut Unik som fick lyfta segerpokalen genom finalseger mot Sirius. Unik hade besegrat Håbo FF med 1-0 i semifinalen efter ett sent mål, medan Sirius säkrade finalplatsen via 3-2 mot Vallentuna. Sirius hade till synes säkra 3-0 i semifinalen men två reduceringar skapade nerv i matchen. Närmare än så kom dock inte Vallentuna. Finalen var länge mållös innan Uniks Erin Zuka Heta kunde sätta första målet. I slutminuten fastställde Ahmed Diyab slutresultatet till 2-0 för Unik.

Arrangerande IFK Uppsala vill tacka alla spelare, ledare, domare, funktionärer och publik som på olika sätt bidragit till att skapa ett trevligt arrangemang och med en härlig entusiasm på läktaren. Tack även till Hesta Snickeri och Mathuset Lotta Svärd.

Foto: Fredrik Hellman