Tung förlust på Arkadien

A-laget förlorade lördagens bortamatch mot Rimbo med 2-1 (1-1). IFK var det bättre laget, men oförmåga att utnyttja sitt spelövertag, i kombination med ett olyckligt individuellt misstag i matchens slutskede, innebar att laget fick åka hem utan poäng i bagaget.

Arkadien i Rimbo var utan tvekan årets mest svårspelade plan. Frånsett detta var inramningen perfekt med soligt sommarväder på en av Upplands mest natursköna anläggningar.

Hemmalaget tog ledningen redan i den andra matchminuten genom Fredrik Gilsberg som kunde stöta in ett inlägg från höger bakom Robin Henriksson i IFK-målet. Därefter tog Kamraterna över initiativet i matchen och på det stora hela dominerade laget hela den första halvleken. Kvitteringen kom redan i den 14:e minuten genom Filip Cekol. Målet var inte helt olikt Rimbos 1-0-mål och föregicks av fint spel som avslutades med ett välavvägt inlägg från höger av Emrik Persson Engström som nådde fram till Cekol som drog till direkt. IFK visade prov på fin rörlighet i sitt spel och man skapade flera chanser att ta ledningen i matchen. Även om målchanserna inte stod som spön i backen, så borde laget ha gått till halvtidsvila med ledning i ryggen. 1-1 stod sig dock halvleken ut.

Den andra halvleken rivstartade med tre riktigt farliga chanser. Först ut var Rimbo som prövade Henriksson med ett skott. Den följande returen landade framför en hemmaspelare som obegripligt nog sköt utanför. Tre minuter senare nickade IFK:s Lukas Martinsson i ribban och minuten efter det var Kosret Abdullahizad nära att hitta målet. Efter den, minst sagt, publikfriande inledningen på halvleken jämnade spelet ut sig. Rimbo agerade mer offensivt samtidigt som IFK fick problem med att omsätta sitt övertag i bollinnehav i reella chanser. Under matchens sista 20 minuter gjorde IFK flera offensiva byten i sin jakt på ett segermål. Med sex minuter kvar av ordinarie speltid gjorde dock Rimbo 2-1 efter ett individuellt misstag. IFK forcerade för kvittering i matchens slutskede, men Rimbo försvarade sig förtjänstfullt och kunde till sist avgå med segern.