Storseger mot Kåre

IFK Uppsala vann lördagens bortamatch på Vallentuna IP mot tabelltrean Kåre med hela 9-0 (4-0) efter bland annat fem mål av Robin Nguyen. Serieledande Brottby vann med samma siffror hemma mot Månkarbo och har därmed fortfarande en poäng tillgodo på IFK inför den sista omgången.

Som så många gånger tidigare inledde IFK bra. Första målet kom efter drygt tio minuters spel då Emrik Persson Engström avslutade efter en stunds rejält tryck mot hemmamålet. Kåre hade därefter ett skott i ribban som studsade ner på mållinjen bakom IFK-målvakten Robin Henriksson för att sedan rensas bort av försvaret. I mitten av halvleken avgjordes matchen i praktiken genom två mål av Robin Nguyen inom loppet av någon minut. Först frispelades han snyggt av Daniel Michel och i anfallet efter hittade Emrik fram till målskytten med ett inspel från sin högerkant. När 0-4 bokfördes litet senare var det något av en repris på trean med inspel från höger av Emrik till Robin N som därmed fullbordade sitt hat trick. I slutet av halvleken hade Kåre en dubbelchans, men båda skotten blockerades föredömligt av IFK-försvaret. Även gästerna hade bud på fler mål, men när spelarna gick till halvtidsvila var det med ställningen 0-4.

Den första kvarten efter paus var IFK:s enda sämre period under matchen. Därefter hittade man tillbaka till det rörliga och snabba passningsspel som visades upp under resten av matchen, och då blev det också fart på måltillverkningen. 0-5 gjordes av Serhat Akay och 0-6 på straff av Robin Nguyen. Nu började IFK rada upp chans på chans, och med större skärpa i avsluten kunde siffrorna blivit ännu större. Robin Nguyen rullade in sitt femte och lagets sjunde mål i tom kasse efter nytt förarbete av Emrik. Åttan och nian gjordes av Adar Aras respektive Gulal Kalaf innan slutsignalen kom som en befrielse för ett vid det laget resignerat hemmalag.

IFK var denna dag flera nummer större än Kåre. Hemmalaget hade under 90 minuter totalt tre situationer som kunde ha resulterat, medan motsvarande noteringar för IFK landade på klart över 20 heta chanser. Efter några blekare insatser har laget nu kommit igång rejält. Alla spelare jobbar hårt, och spelmässigt stämmer det på ett helt annat sätt än under den tunga perioden i månadsskiftet augusti/september. För att balansera berömmet något måste dock sägas att man den här gången mötte ett Kåre som knappast kan vara nöjda med sin insats, och särskilt inte sista halvtimmen.

Kommande lördag avgörs striden om seriesegern när ledande Brottby åker till Enköping för match mot Fanna medan IFK Uppsala tar sig an Procyon på Stenhagens IP. Om IFK tar minst en poäng mer än Brottby vinner man serien. Seriesegraren går upp i division 3 medan tvåan kvalar mot gotländska Fardhem Garda om två veckor.

» Tabell och resultat

GoIF Kåre – IFK Uppsala 0-9 (0-4)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Herman Mérida Lindgren, Filip Carlsson, Lukas Martinsson, Simon Wallentinsson, Filip Cekol, Robin Ahmad, Daniel Michel, Emrik Persson Engström, Robin Nguyen, Kosret Abdullahizad Avb. Gulal Kalaf, Adar Aras, Tobias Frödin, Serhat Akay, Hazem Qaoud
Mål: 0-1 Emrik Persson Engström (11), 0-2 Robin Nguyen (23), 0-3 Robin Nguyen (24), 0-4 Robin Nguyen (32), 0-5 Serhat Akay (64), 0-6 Robin Nguyen (66, straff), 0-7 Robin Nguyen (79), 0-8 Adar Aras (80), 0-9 Gulal Kalaf (88)
Domare: Soran Khalid (HD), Pouya Farzaneh (AD1), Ali Kazzazi (AD2)
Varningar: GoIFK: Daniel Lindgren Zachrison, Pontus Engström IFK: Filip Cekol, Daniel Michel, Lukas Martinsson