Sena mål avgjorde mot Rimbo

Tabelljumbon Rimbo IF höll 0-0 på Österängens IP mot serieledande IFK Uppsala i 85 minuter, men med två sena mål såg IFK till att behålla försprånget till lagen bakom i tabelltoppen.

IFK kom undan med blotta förskräckelsen när laget under söndagen gästades av tabelljumbon Rimbo. Matchen såg länge ut att sluta mållös, men det blev till sist 2-0 efter två mål i matchens slutskede. De båda målen föregicks av ett tämligen massivt spelövertag för IFK; ett övertag som man dock under stora delar av matchen hade märkbart svårt att omsätta i målchanser.

Rimbo bjöd publiken på disciplinerat försvarsspel och man skapade under matchen ett par hyggliga chanser på kontringar, varav den bästa i första halvlek. Man gjorde det bra och det slutade så när med att man fick med sig en poäng. Trots en fin insats av gästerna var Kamraternas seger rättvis och när Robin Nguyen pricksköt ledningsmålet i den 86:e minuten utbröt vild glädje bland IFK-spelarna. Bara minuten senare hade Bodry Kizi-Namputu ett gyllene läge att avgöra matchen, men det blev istället Hyaw Naizghi som två minuter senare fastställde slutresultatet till 2-0. Innan Hyaw kunde trycka in bollen hade åtminstone tre IFK-spelare skjutit från nära håll på täckande Rimboförsvarare.

IFK har inlett höstsäsongen med att plocka sju av nio möjliga poäng på de tre första matcherna. Kommande lördag väntar säsongens sista match på naturgräs då IFK gästar Bälinge. Avspark 14.00.