Oavgjort mot Rimbo

Lördagens division 4-match mot Rimbo IF på Österängen slutade 1-1 (0-0) efter en sen kvittering av Rimbo. IFK hade ett stort övertag när det gäller bollinnehav och även tillräckligt med chanser för att vinna matchen, men effektiviteten var denna dag inte tillräcklig.

Första halvlek blev relativt händelsefattig, om än med stor övervikt i bollinnehav för hemmalaget. Efter paus började det däremot hetta till litet mer framför målen. Redan efter några minuter ville Rimbo ha straff i en situation som från läktaren såg ut som en krokning strax innanför straffområdesgränsen. Den välplacerade domaren valde dock att fria. Därefter var det åter IFK som tog över, med ett antal hörnor och ett par rejäla farligheter. Med timmen spelad fick Mechac Makuiza en boll från höger, vände bort sin försvarare och satte 1-0 med ett skott från strax innanför straffområdeslinjen. En riktigt fin prestation av Mechac. IFK hade sedan flera möjligheter att utöka ledningen, men även Rimbo stack upp med någon farlighet. 1-0 såg dock ut att stå sig, men med bara några minuter kvar fick gästernas Ruben Daniel Skoglund på ett bra skott från straffområdeslinjen och kvitteringen var ett faktum.

IFK gjorde långt ifrån sin bästa match för säsongen, men sett till chanser, och ännu mer till bollinnehav, borde man ändå ha vunnit matchen. Nu får man ta nya tag, närmast mot VP på Ekebydalens konstgräs nästa helg och därefter mot toppkonkurrenten Brottby på Österängen om två veckor.

IFK Uppsala – Rimbo IF 1-1 (0-0)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Herman Mérida Lindgren, Puneet Singh, Filip Carlsson, Simon Wallentinsson, Filip Cekol, Robin Nguyen, Kosret Abdullahizad, Mechac Makuiza, Aria Alizadeh, Adar Aras Avb: Daniel Michel, Tobias Frödin, Emrik Persson Engström, Lukas Martinsson, Hazem Qaoud
Mål: 1-0 Mechac Makuiza (59), 1-1 Ruben Daniel Skoglund (86)
Domare: Soran Khalid (HD), Anders Fuchs (AD1), Idris Abdulla Karim (AD2)
Varning: IFK: – BIF: Filip Lindkvist, Isa Maqiteva