Ny seger för bandylaget – 5-3 mot Helenelund

IFK Uppsala tog sin sjunde raka seger i bandyns division 2; denna gång efter 5-3 (2-1) hemma mot Helenelund. IFK leder därmed den haltande tabellen, tre poäng före Enebyberg.

IFK inledde söndagens hemmamatch mot Helenelund bra och man kunde rättvist ta ledningen efter nio minuters spel. Målskytt var Jonathan Ajdert, assisterad av Marcus Wingh. Axel Hellberg utökade till 2-0 efter dryga halvtimman och strax därefter missade Kamraterna en straff.  I den första halvlekens sista sekund reducerade Helenelund till 2-1.

IFK, som tappade sitt spelövertag från framför allt inledningen av första halvlek, fick det motigare i andra. Helenelund fick en snabb kvittering och därefter stod matchen och vägde. Bra defensivt spel gjorde att IFK så sakteliga kunde arbeta sig tillbaka in i matchen och i mitten av halvleken kunde Jonas Aronsson slå in 3-2 på en retur.

Matchavslutningen blev händelserik. Markus Nordstrand gjorde 4-2 för IFK i sista matchminuten och på övertid kom såväl 4-3 som 5-3.