6-0 mot Fyris

IFK Uppsala vann under onsdagskvällen den tidigare uppskjutna matchen mot IK Fyris med klara 6-0 (2-0). Som resultatet antyder var segern odiskutabel, och kunde ha varit ännu större. Jens Hägg svarade för inte mindre än fyra av lagets mål.

Liksom förra onsdagens match mot Bälinge spelades även denna på Ärentuna konstgräs i Storvreta, nu med Fyris som hemmalag. IFK visade redan från början att man var det bättre laget och det var alltså logiskt att det var Kamraterna som gjorde första målet. Mittbacken Lukas Martinsson frispelade Jens Hägg med en perfekt djupledspassning och Jens avslutade med en elegant lobb över målvakten. Fyris var ytterst nära att kvittera när man ur till synes ingenting plötsligt fick öppet mål, men Lukas Martinsson kunde täcka till hörna. En halvtimme in i matchen frispelades Jens Hägg vackert av Armin Sabovic. Jens rundade målvakten och rullade in 0-2 som också blev halvtidsresultatet. En ledning som kunde ha varit större sett till chanserna.

De första tio minuterna efter pausen visade Fyris upp flera bra anfall, och efter en blixtsnabb kontring kunde Lukas Martinsson för andra gången täcka bort ett friläge. Efter detta tog IFK tag i taktpinnen igen och började rada upp möjligheter. Det skulle dock dröja till mitten av halvleken innan matchen definitivt avgjordes genom två snabba mål av Jens Hägg. Först frispelades han av Omar Ali, gick med visst besvär förbi målvakten och satte 3-0. Minuten senare spelade Ahmed Ahmed fram Hägg som från nära håll dunkade in bollen. Resten av matchen blev ren uppvisning från IFK som kunde, och kanske borde, ha gjort fler mål. I slutminuterna kom i alla fall ytterligare två mål. Dennis Kumric blev fri en meter från mål, lurade målvakten och petade in femman. Sista målet kom genom Philip Basala som snyggt satte ett distansskott i krysset.

Det var aldrig någon tvekan om vilket som var det bättre laget denna kväll. IFK saknade en hel del ordinarie spelare, men gjorde ändå en gedigen insats, låt vara mot ett motstånd som inte tillhör de starkare i serien. Siffrorna kunde ha blivit ännu större med ytterligare effektivitet framför mål. Jens Häggs fyra mål sticker förstås ut, och med sina djupledslöpningar rev han ideligen upp stora sår i motståndarförsvaret. På söndag ställs IFK mot ännu ett lag i den nedre delen av tabellen när man gästar Idrottsgården i Gimo.

» Tabell & resultat

IK Fyris – IFK Uppsala 0-6 (0-2)
Laguppställning, IFK: Filip Wengelin, Filip Carlsson, Toni Arapovic, Lukas Martinsson, Philip Basala, Robin Nguyen, Armin Sabovic, Omar Ali, Ahmed Abdi, Jens Hägg, Ahmed Ahmed. Avb: Umit Aras, Ali Daher, Dennis Kumric.
Mål: 0-1 Jens Hägg (16), 0-2 Jens Hägg (33), 0-3 Jens Hägg (67), 0-4 Jens Hägg (68), 0-5 Dennis Kumric (83), 0-6 Philip Basala (90)
Varningar: IKF: Wasim Aowad, Joakim Blecher, Johan Fryklund, Jacob Westfeldt IFK: Omar Ali
Domare: Odai Alwani (HD), Henrik Norrby (AD1), Jacob Mattebo (AD2)