Inför hemmapremiären

På fredag kväll gästas IFK av Enköpings IS i hemmapremiären på Österängens IP. Avspark 19.00. Vi har ställt några frågor om årets spelartrupp till A-lagets tränare, Stephen Odur.

Ni vann med 1-0 i premiären förra helgen. Hur ser läget ut inför hemmapremiären på fredag?

– Det känns bra. Killarna är verkligen taggade och jag hoppas på att de kan bygga vidare på den arbetsmoral som laget visade i matchen mot Gimo. Det var väldigt svårt för oss att uttrycka oss på det sätt vi vill med tanke på underlaget, men utifrån förutsättningarna gör vi det helt ok. Mot Enköping på fredag är vi på hemmaplan och då finns det inga sådana ursäkter.

Ni har blivit av med tolv spelare från fjolårets A-trupp. Hur mycket har det påverkat er?

– Vi har vårt arbetssätt som vi jobbar efter, oberoende av vilka spelare som finns att tillgå. På så sätt har det inte påverkat oss. När tolv individer försvinner förändras givetvis gruppdynamiken. Alla bidrog på sitt sätt både på och utanför planen. Men jag kan försäkra er om att de som kommer på matcherna kommer definitivt att känna igen oss. Istället för att prata om det vi blivit av med vill jag lyfta det som tillkommit. Från U19 har vi lyft upp fyra spelare, Ahmed Ahmed (född 1997), Filip Carlsson (född 1997), Ermias Berhane (född 1997) samt Robin Henriksson (född 1999). Samtliga fyra presenterade sig redan förra säsongen i division 4. Utöver dessa återfinns alltid x antal U19-spelare i träning med A-truppen som med stor sannolikhet så småningom slår sig in i A-truppen. Sedan har vi fått tillbaka två spelare, Roni Yildiz och Hyaw Naizghi. Roni kommer från Athletic FC U19 och Hyaw från IK Sirius U19.

En av de spelare vi tappat är lagkaptenen Umit Aras. Vem tar över rollen som kapten för laget?

– Ny lagkapten kommer att vara Cepand Aminaey.

Spelarförluster: Umit Aras (Håbo FF), Remiggio Semiti (Upsala IF), Tom Sjölund (Uppsala Kurd), Omar Abdulahovic (Uppsala Kurd FK), Armin Sabovic (IFK Uppsala 2), Toni Arapovic (Uppsala Kurd  FK, IFK Kumla), Ahmed Abdi (Uppsala Kurd FK), Jens Hägg (Håbo FF), Samir Abdo (IK Fyris), Jasmin Svraka (Slutat), Ali Daher (Palestinska FF, Uppsala Kurd FK), Fabian Thelander (Lagga-Långhundra BK).