IFK föll i premiären

Lördagens Division 4-premiär mot Bälinge visade sig bli en öppen och spännande historia ända fram till slutminuterna. Bälinge vann med 2-1; ett resultat som inte på något vis var orättvist då laget skapade flest målchanser. Trots detta kom hemmalagets segermål i den 89:e minuten något snöpligt för IFK som var det bättre laget i matchepilogen.

IFK svarade för en ganska medioker insats när laget under lördagen mötte Bälinge IF. Matchen som sådan var dock jämn och spännande in i det sista. IFK hade mest boll, men Bälinge noterades för de bästa chanserna. Hemmalagets första farliga chans var ett friläge i den 16:e minuten sedan IFK:s försvarslinje tappat boll. Umit Aras reparerade denna gång skadan genom att förtjänstfullt ta sig ikapp och rädda till hörna. I den 38:e minuten fick sedan Bälinges Filip Elfberg ett ”halvt friläge”. Avslutet gick via Filip Wengelins händer in i mål och 1-0 i paus återspeglade på det stora hela matchbilden väl.

IFK hade under matchens gång märkbart svårt att få till det offensiva spelet och det var uppenbart att man hade problem med att bemästra Bälinge IP:s vårgräs. Faktum var att man under matchens första 70 minuter endast skapade ett enda bra läge; nämligen när Jens Hägg gick på avslut i den första halvlekens elfte minut.

I den 70:e minuten tilldömdes IFK en något tveksam frispark i bra läge sedan Tom Sjölund fällts. Omar Ali sköt bollen otagbart i målvaktens vänstra kryss och med kvitteringen förändrades matchbilden plötsligt till IFK:s fördel. IFK jagade under de sista 20 minuterna ett segermål medan hemmalaget å sin sida satsade på kontringar. Just när allt talade för att matchen skulle sluta oavgjort tappade IFK boll på egen planhalva och hemmalagets Hampus Lundin avancerade och avslutade snyggt med ett otagbart skott som innebar 2-1. Målet kom i det läget ungefär lika oväntat som IFK:s tidigare kvittering.

IFK:s tränare, Stephen Odur, var efter matchen inte helt oväntat missnöjd med det offensiva spelet.
– Vi har en del att jobba på, men jag är inte orolig. Vi får ta lärdom av det som inte fungerade idag, säger han.

Nästa lördag gästas IFK av Unik FK som föll i sin premiär mot Enköpings SK med hela 7-0. Avspark 15.00, Österängens IP.

Bälinge IF – IFK Uppsala 2-1 (1-0)
Laguppställning, IFK: Filip Wengelin, Cepand Aminaey, Umit Aras, Lukas Martinsson, Remiggio Semitit, Robin Nguyen, Dennis Kumric, Rodi Haydar, Tom Sjölund, Omar Ali, Jens Hägg. Avb: Fabian Thelander, Toni Arapovic, Ahmed Abdi, Philip Basala, Elias Embaye (U19)
Mål: 1-0 Filip Elfberg (38), 1-1 Omar Ali (68), 2-1 Hampus Lundin (89)
Varningar: BIF: Vilhelm Nygren, Hampus Lundin, Victor Bergström, Adam Hedenskog IFK: Cepand Aminaey, Tom Sjölund, Omar Ali, Jens Hägg, Ahmed Abdi
Domare: Charie Mekrami (HD), Lars-Olov Eklund (AD1), Martin Hallén Almroth (AD2)