Oavgjort med nio man

Det bjöds på stor dramatik när IFK, med två man utvisade, spelade oavgjort mot GUSK 2 under onsdagskvällen. Resultatet var något av en besvikelse för Kamraterna som trots det numerära underläget låg närmast segern. De två tappade poängen kändes extra tunga då slutresultatet, 4-4, fastställdes i den tredje övertidsminuten genom ett självmål av IFK.

Söndagens urladdning mot Riala hade måhända satt sina spår hos Kamraterna som inte lyckades komma upp i samma nivå när laget under onsdagskvällen mötte GUSK 2. Trots detta både kunde och borde IFK ha vunnit denna match. Man hade ledningen vid inte mindre än fyra tillfällen, men lyckades trots detta inte stänga matchen. De två onödiga utvisningarna i matchminut 57 och 63 känns tämligen matchavgörande och förklarar sannolikt varför laget inte bärgade mer än en poäng denna kväll. GUSK hade nämligen märkbart svårt att hålla jämna steg med IFK trots två man mer på plan. Man kan knappast undgå att fråga sig med hur många mål IFK vunnit om man fått behålla samtliga spelare på plan, men att behålla sina spelare på plan är ju som bekant också en del av en fotbollsmatch.

Matchen blev intressant på allvar först när IFK:s Ali Daher drog på sig sitt andra gula kort i den 57:e matchminuten sedan han enligt domaren gått för hårt fram mot hemmalagets målvakt. Vid tidpunkten för utvisningen kontrollerade IFK händelserna och matchbilden förändrades inte märkbart då Daher lämnade planen. Sex minuter senare var det dags för nästa utvisning då Ahmed Ahmed i rask följd drog på sig två gula kort efter en diskussion med domaren.

Det visade sig, något förvånande, att Kamraterna gick för seger trots det numerära underläget och när Jens Hägg gjorde 3-2 i den 79:e minuten var det inte på något vis orättvist. IFK fortsatte med sitt offensiva spel och var närmare 4-2 än GUSK 3-3. Under matchens sista minuter bjöds det sedan på dramatik utöver det vanliga. Först kvitterade Joakim Ågren och GUSK i den 89:e minuten. Robin Nguyen gjorde sedan 4-3 till IFK i matchminut 91; ett mål som rimligtvis borde ha inneburit IFK:s sjunde raka seger i seriespelet och avancemang i tabellen. Istället gjorde IFK självmål i tredje tilläggsminuten. Målet föregicks av ett något onödigt bolltapp på egen planhalva och när det följande inlägget från vänster skulle nickas bort till hörna styrdes bollen istället i eget mål av en olycklig försvarare. Kort därefter blåste domaren av matchen.

IFK:s tränare, Stephen Odur var efter matchen något kluven till lagets insats.
– Jag tycker att de spelare som var kvar på plan kämpade på bra. Sedan måste vi lära oss att kontrollera våra känslor på ett bättre sätt.

GUSK 2 – IFK Uppsala 4-4 (2-2)
Laguppställning, IFK Uppsala: Filip Wengelin, Cepand Aminaey, Umit Aras, Lukas Martinsson, Robin Nguyen, Ahmed Ahmed, Dennis Kumric, Rodi Haydar, Philip Basala, Jens Hägg, Ali Daher. Avb. Remiggio Semiti, Omar Ali, Armin Sabovic, Ahmed Abdi, Fabian Thelander
Mål: 0-1 Robin Nguyen (8, straff), 1-1 Mattias Strandin (10), 1-2 Ali Daher (21), 2-2 Joakim Ågren (27), 2-3 Jens Hägg (77), 3-3 Joakim Ågren (89), 3-4 Robin Nguyen (91), 4-4 Självmål (93)
Varningar:IFK: Jens Hägg, Lukas Martinsson, Rodi Haydar GUSK: Valdemar Forsman, Joakim Österman, Henrik Mässing
Utvisningar: Ali Dager (57), Ahmed Ahmed (63)
Domare: Ramyar Tayfur (HD), Twana Ahmad Khalid (AD1), Fredrik Helander (AD2)