IFK vann mot Korsnäs

Kamraterna tog sin första trepoängare i division 2 efter 4-3 borta mot Korsnäs. Segermålet kom strax före full tid genom Emrik Persson Engström som från nära håll stötte in ett inspel från höger.

Lördagens seger mot Korsnäs satt långt inne och det dröjde alltså fram till slutminuterna innan det matchavgörande målet kom. Annars hade IFK ledningen med 2-0 efter en halvtimmes spel genom mål av Kosret Abdullahizad och Daniel Michel. IFK:s 1-0-mål kom för övrigt anfallet efter att hemmalaget missat en straff som IFK:s Robin Henriksson räddade vid stolproten.

Knappa kvarten in i andra halvlek gjorde Korsnäs både 1-2 och 2-2 inom loppet av fyra minuter och minuten efter kvitteringen tog IFK ledningen på nytt genom Hossein Shojaeddin. Svängig match med andra ord. Hemmalagets Edward Edward Tjärnberg gjorde därefter 3-3 i den 75:e matchminuten innan Emrik Persson Engström blev matchvinnare för Kamraterna i den 87:e minuten.

» Tabell och resultat

Korsnäs IF FK – IFK Uppsala 3-4 (0-2)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Filip Carlsson, Musa Ali, Simon Wallentinsson, Filip Cekol, Hossein Shojaeddin, Daniel Michel, Kosret Abdullahizad, Robin Ahmad, Josef Jalil, Abdulrahman Nizar Ali, Emrik Persson Engström, Daniel Aramesh, Jonathan Kansa, Serha Akay, Aga Rasool
Mål: 0-1 Kosret Abdullahizad (22), 0-2 Daniel Michel (32, straff), 1-2 Mathias Rörström (58), 2-2 Anders Forsling (62), 2-3 Hossein Shojaeddin (63), 3-3 Edward Tjärnberg (75), 3-4 Emrik Persson Engström (87)
Varningar: KIF: Karl Johansson, Fahan Shariff, Petter Forslund, Andreas Lindvall IFK: Josef Jalil, Robin Ahmad
Domare: Honraw Ghassali (HD), Andy Wei-Lun Liu (AD1), Stefan Jonsson (AD2)