2-3 mot Arlanda

Trots en bra start och 2-0-ledning mot Arlanda efter en dryg kvart lyckades inte IFK säkra seriesegern under söndagen. Arlanda gick ikapp före halvtid och avgjorde sedan matchen med ett spektakulärt skott från mittlinjen.

IFK hade chansen att säkra seriesegern i Upplandsfyran sedan Heby tidigare under dagen förlorat borta mot Rimbo. För serieseger krävdes dock seger mot Arlanda och sett till den första dryga halvtimmen såg allt ut att gå på räls. Redan efter 45 sekunders spel fångade Bodry Kizi-Namputu upp en långboll från Serhat Akay och gav IFK ledningen med 1-0 med en kylig lobb. Minuten senare hade Hyaw Naizghi en bra nick på mål och i den sjunde minuten väggspelade sig Hyaw fram igenom Arlandas straffområde. Med en läcker dragning var han fri med målvakten och hade bara avslutet gått i mål hade det varit minnesvärt. 2-0 kom till sist i den 18:e matchminuten. Denna gång fick Hyaw en ny chans, rundade målvakten och placerade bollen i mål. I det läget var IFK i allra högsta grad ett division 3-lag och man kan kanske även hävda att man spelade som ett sådant.

Arlanda fick med tiden bättre ordning på sitt spel, samtidigt som IFK uppvisade tendenser till nonchalans. I minut 25 fick gästerna till exempel en frispark mitt på IFK:s planhalva och medan Kamraternas backlinje, i sakta mak, promenerade bakåt, med ryggarna vända mot bollen, satte Arlanda igång spelet och sekunderna senare var man fri med Filip Wengelin i IFK-målet. Avslutet var bra, men smet precis utanför den vänstra stolpen. Så, i den 33:e minuten kontrade Arlanda och det hela slutade inte bättre än att inspelet från höger styrdes i eget mål av en IFK-försvarare.

Med reduceringen blev det plötsligt nervöst i IFK och publiken fick därefter se flera märkliga prestationer från Kamraterna. Ett slarvigt uppspel i minut 39 innebar 2-2 och helt plötsligt var seriesegern någon man skulle behöva jobba för.

IFK inledde den andra halvleken godkänt, men efter tio minuter tog Arlanda ledningen med ett spektakulärt långskott från över 40 meter som överraskade Wengelin. Visst hade IFK bud på kvittering under den dryga halvleken som återstod, men inte heller Arlanda saknade chanser att avgöra matchen. Närmast kom man kanske när man i den 86:e minuten prickade ribban.

I och med IFK:s andra raka förlust är det nu fyra lag som har chans att vinna division 4 inför den sista omgången. IFK har allt i egna händer, men måste troligtvis vinna den avgörande matchen mot Procyon. I annat fall väntar ett ovisst kvalspel.

» Resultat och tabell

IFK Uppsala – FC Arlanda 2-3 (2-2)
Laguppställning, IFK Uppsala: Filip Wengelin, Filip Carlsson, Rodi Haydar, Ahmed Ahmed, Omar Ali, Hyaw Naizghi, Philip Basala, Bodry Kizi-Namputu, Mokhtar Salih, Ermias Berhane, Serhat Akay. Avb. Axel Djurberg, Filip Cekol, Roni Yildiz, Gulal Kalaf, Robin Hneriksson
Mål: 1-0 Bodry Kizi-Namputu (1), 2-0 Hyaw Naizghi (16), 2-1 Självmål, 2-2 Karim Jaol Yaghlaji (37), 2-3 Rodrigo Nicolas Gomez (60)
Varningar: IFK: Bodry Kizi-Namputu, Serhat Akay FCA: Rodrigo Nicolas Gomez, Karim Jaol Yaghlaji, Diego Cristhian Rodriguez Rendon
Domare: Ulf Wiberg (HD), Albin Ahlbom (AD1), Nicholas Fleming (AD2)