IFK seriesegrare efter 12-2 mot GH Bandy

IFK Uppsala är seriesegrare i division 2 Östra Mellansverige. Detta står klart sedan laget under tisdagskvällen besegrat GH Bandy med klara 12-2 (7-0). För IFK:s del återstår nu att ta ställning till huruvida man vill ta steget upp i division 1 eller inte.

IFK behövde en poäng i tisdagens match mot GH för att säkra seriesegern. IFK avgjorde dock matchen snabbt och ledningsmålet kom redan i den första matchminuten genom Marcus Forsberg som avslutade på egen hand efter en härlig uppåkning. Efter 20 minuter stod det 5-0 till Kamraterna och då kändes matchen avgjord. Ungefär i det skedet tvingades IFK:s Christian Gerecht att utgå sedan ena skridskoskenan brutits av. Forsberg och Jonathan Ajdert ökade därefter på med varsitt mål innan första halvlek var över.

Andra halvlek blev inledningsvis väldigt avslagen; detta trots att IFK under halvtidsvilan pratat om att sätta högre press och höja kvaliteten på passningsspelet. Det var först sedan GH reducerat i den 70:e minuten som IFK tände till och inom loppet av tolv minuter gjorde laget ytterligare fyra mål. I matchens slutskede reducerade GH till 11-2 innan Ajdert fastställde slutresultatet till 12-2.

I IFK noterades inte mindre än sju målskyttar. Marcus Forsberg svarade för fem av målen.

IFK avslutar seriespelet med att möta GH på nytt nästa tisdag, den 15/3.

» Tabell och resultat

GH Bandy – IFK Uppsala 2-12 (0-7)
Mål: 0–1 (1) Marcus Forsberg, assist Jonathan Ajdert, 0–2 (5) Marcus Forsberg, assist Arvid Hellquist, 0–3 (9) Joakim Lindberg, 0–4 (16) Jonathan Ajdert, 0–5 (20) Marcus Backlund, assist Adam Grandin, 0–6 (29) Marcus Forsberg, assist Jonathan Ajdert, 0–7 (44) Mattias Björsberg, 1–7 (70), 1-8 (71) Marcus Forsberg, assist Anton Löfdahl, 1-9 (77) Simon Israelsson, 1-10 (83) Marcus Forsberg, 1-11 (84) Anton Löfdahl, 2-11 (85), 2-12 (89) Jonathan Ajdert, assist Marcus Forsberg.
Laguppställning, IFK: Patric Eriksson, Mattias Björsberg, Christian Gerecht, Marcus Backlund, Arvid Hellquist, Marcus Forsberg, Simon Israelsson, Anton Rask, Jonathan Ajdert, Joakim Lindberg, Adam Grandin, Anton Löfdahl, Carl-Johan Hall, Istvan von Polgar (målvakt)
Utvisningar: IFK: 1×10 min. (33) Patric Eriksson
Publik:
Domare: Peter Persson (HD), Lars Pettersson (AD1), Lars-Göran “Skorven” Andersson (AD2)