IFK seriesegrare efter 8-4 mot GT/76

Det har varit en bra helg för IFK Uppsalas bandylag som säkrat fyra nya seriepoäng på mindre än ett dygn. Fredagskvällens 15-2 mot Huddinge följdes under lördagseftermiddagen upp med 8-4 mot GT/76 och med detta står det klart att Kamraterna nu vinner division 2 Stockholm.

Annars kunde man misstänka att fredagens match mot Huddinge satt sina spår i IFK-spelarna som gjorde en av sina svagare insatser för säsongen under den första halvleken. GT/76 spelade stundtals bra och kunde gå till halvtidsvila med 2-1-ledning.

I andra halvlek drog IFK upp tempot från start och laget fick snabbt utdelning. Bara efter ett par minuters spel kom 2-2 och efter en kvart hade man vänt matchen och tagit ledningen med 4-2. Det kanske matchavgörande målet, 6-2, kom i den 73:e minuten på straff. Därefter kunde Kamraterna spela av matchen som till sist slutade 8-4 efter två sena mål från gästerna.

Seriesegern innebär att IFK Uppsala kvalificerar sig för division 1. Nu återstår det för bandysektionen att besluta om laget vill ta klivet upp till ettan eller inte.