IFK förlorade mot Uppsala-Kurd

IFK föll under tisdagskvällen mot Uppsala-Kurd med 3-1 (1-1). Målskytt för IFK var Ahmed Abdi som gjorde sin första match för klubben.

IFK inledde årets träningsmatchande med att under tisdagskvällen förlora mot division 3-laget Uppsala-Kurd. Laget hamnade i ett tidigt underläge; något som inledningsvis störde spelrytmen för IFK. Kvitteringen kom i den 17:e minuten genom nyförvärvet Ahmed Abdi som gjorde sin första match för klubben. Ahmed kom rätt i djupet och lyfte sedan behärskat bollen över målvakten.

IFK uppträdde mer harmoniskt efter 1-1, men lyckades ändå inte riktigt få matchen dit man ville; framför allt på grund av brister i passningsspelet. Detta var något som blev än tydligare under den andra halvleken, då de båda lagen bytte bollinnehav på tok för många gånger. Uppsala-Kurd tog sedan ledningen på nytt i den 65:e minuten. IFK hade chanser att göra 2-2, men trots att Uppsala-Kurd såg ut att krokna något i slutet på matchen lyckades man ändå göra 3-1 i den 88:e minuten.

Uppsala-Kurd FK – IFK Uppsala 3-1 (1-1)
Mål: 1-0 (2′), 1-1 Ahmed Abdi (17′), 2-1 (65′), 3-1 (88′)
Laguppställning, IFK: Filip Wengelin, Cepand Aminaey, Umit Aras, Remiggio Semiti (70′), Robin Nguyen, Dennis Kumric, Rodi Haydar (62′), Omar Ali (76′), Omar Abdulahovic (70′), Ahmed Abdi (62′), Eremias Berhane (U19)
Avbytare: Fabian Thelander, Filip Carlsson (U19, 70′), Serhat Akay (62′), Jens Hägg (62′), Svante Sundberg (70′), Daniel Arancibia Holm (U19, 76′)
Domare: Odai Alwani (HD), Begmohammed Derakshande-Tomadj (AD1), Karl-Johan Andrén (AD2)