4-1 mot Unik

IFK vann i höstupptakten mot Unik FK på Valsätra IP med 4-1. Matchens samtliga mål kom under den första halvleken och IFK kunde därefter ganska enkelt spela av återstoden av matchen och säkra lagets femte raka trepoängare.

Under lördagen ställdes IFK mot tabelljumbon Unik som förstärkt truppen med flera spelare inför höstens jakt på nytt kontrakt. Unik visade även upp ett betydligt bättre spel än när lagen möttes senast för några månader sedan.

IFK fick en bra start på matchen och man tog ledningen redan i den nionde minuten efter ett vackert mål av Dennis Kumric. Målet föregicks av inspirerat passningsspel varefter Kumric snyggt placerade bollen i målvaktens högra kryss. Efter en kvart kvitterade Unik efter tämligen taffligt försvarsspel från Kamraterna. Bollen hamnade till sist hos en fri Fahad Wuzibat som ostört kunde rulla in bollen bakom Filip Wengelin i IFK-målet. IFK tog därefter ledningen på nytt direkt efter avspark sedan Tom Sjölund kommit runt på kögerkanten och serverat Jens Hägg som kunde slå in bollen i tomt mål. Målet var för övrigt Häggs 14:e i seriespelet. Därefter hade IFK en bra period. I den 20:e matchminuten gjorde Ali Daher 3-1 på egen hand och ett par minuter före halvtidsvilan utökade Umit Aras till 4-1 på ett distansskott. Skottet, som egentligen var en halvträff, tappades något billigt i mål av den olycklige Unik-målvakten.

Den andra halvleken nådde aldrig några större höjder. Trots stort bollinnehav för IFK saknades det energi och bolltempo och laget föreföll vara nöjda med resultatet. När Unik samtidigt visade upp bättre disciplin i försvarsspelet uteblev de farliga målchanserna och halvleken blev mållös.

Dagens seger var IFK:s femte raka i seriespelet.

» Uppsala Nyheter
» Unik FK

Unik FK – IFK Uppsala 1-4 (1-4)
Laguppställning, IFK Uppsala:  Filip Wengelin, Cepand Aminaey, Umit Aras, Ermias Berhane, Robin Nguyen, Dennis Kumric, Rodi Haydar, Tom Sjölund, Philip Basala, Jens Hägg, Ali Daher. Avb. Ahmed Ahmed, Ahmed Abdi, Robin Ahmad, Zexi Xu, Fabian Thelander
Mål: 0-1 Dennis Kumric (9), Fahad Wuzibat 1-1 (15), 1-2 Jens Hägg (16), 1-3 Ali Daher (21), 1-4 Umit Aras (40)
Domare: Mikael Joshed (HD), Henrik Angeldal (AD1), Milad Rashedi (AD2)