Klar seger mot UIF i U17-kvalet

P16 hade inga större problem med att besegra Upsala IF när höstkvalet drog igång under tisdagskvällen. Efter 1-0 i halvtid kunde IFK gå ifrån i andra halvlek och till sist vinna med klara 6-0.

IFK fick i och med 6-0 borta mot Upsala IF en bra start på höstkvalet för U17. Matchen spelades i undermålig belysning på Ekebydalens konstgräs och på läktarplats diskuterades det friskt huruvida Kamraterna spelade i gula eller vita tröjor. De flesta trodde att de var gula.

IFK gjorde 1-0 i den 18:e minuten genom Robin Ahmad och trots ett tämligen markant spelövertag stod sig resultatet halvleken ut. När den andra halvleken gick igång levde således hoppet för UIF som så här långt i matchen skapat sina farligheter på fasta situationer. IFK gjorde dock 2-0 efter en kvart och i det läget hade man svårt att se hur IFK skulle tappa sin ledning. Axel Djurberg ordnade därefter både 3-0 och 4-0 och i matchens slutskede kom ytterligare två mål genom Johan Hägg och Zacharias Åkerblom.

I nästa omgång gästas IFK av Enköpings SK. Den matchen spelas tisdagen den 13/10 kl. 19.15 på Österängens IP.

Upsala IF  – IFK Uppsala  0-6 (0-1)
Mål: 0-1 Robin Ahmad (17), 0-2 Robin Ahmad (60), 0-3 Axel Djurberg (63), 0-4 Axel Djurberg (74), 0-5 Johan Hägg (85), 0-6 Zacharias Åkerblom (90)
Lag, IFK: Robin Ahmad, Axel Djurberg, Anestis Efstathiou, Robin Henriksson. Johan Hägg, Philip Jasson Kobga Rwambibi, Adam Ledung, Mirko Mazin, Benjamin Mellat-Doost Portin, Herman Mérida Lindgren, Linus Morenius, Kristoffer Munoz Fors, Emrik Persson Engström, Puneet Singh, Martin Soors, Ludvig Tidblom, Jacob Torakai, Zacharias Åkerblom
Varningar: UIF: Filip Thorén, Edvin Ekström IFK: Robin Ahmad, Axel Djurberg
Domare: Sasan Momeni (HD), Ariya Neshaie (AD1), Hannes Öckerman (AD2)