Heby hemmaslog IFK

IFK ger och tar i division 4 och under fredagen följde man upp  förra helgens seger mot Vaksala med att förlora borta mot Heby med 2-0 (2-0).

Sedan 2010 har IFK mött Heby tre gånger på Tegelvallen och samtliga möten har slutat med förlust. Fredagens match var inget undantag och faktum är att IFK inte mäktat med ett enda mål framåt på dessa matcher. Trots en pigg inledning av IFK dröjde det endast fyra minuter innan hemmalaget tog ledningen på hörna. Målet föregicks av, minst sagt, taffligt agerande av IFK som lät Anton Hovstadius nicka bollen i mål vid bortre stolpen utan nämnvärd uppvaktning. IFK uppträdde under det följande minuterna skärrat och bara minuten senare bjöd man Heby på ett friläge som avslutades med ett skott i stolpens utsida.

IFK fick efter några skakiga minuter bättre ordning på spelet och man skapade därefter ett par hyggliga halvchanser. Efter en kvart gick Serhat Akay på avslut från bra läge och Montaser Albadrasawi var bara steget ifrån att hinna fram och stöta bollen i mål. Bara minuten senare skapade Heby en dubbelchans som till sist resulterade i en frispark för IFK. Efter 20 minuters spel tilldömdes hemmalaget sedan en straff. Mot bakgrund av det spel IFK presterat så långt i matchen var Filip Wengelins följande räddning viktig. 2-0 i det läget hade känts snudd på matchavgörande.

Den förväntade uppryckningen efter straffräddningen uteblev dock, även om IFK faktiskt fick mer att säga till om på plan. När de få tillresta IFK-supportrarna som bäst hoppades på en psykologisk kvittering strax före halvtidsvilan kontrade istället Heby och det inte alltför märkvärdiga avslutet från hemmalagets Alexander Awet tog på en IFK-spelare och styrdes i mål bakom en en chanslös Wengelin.

Den andra halvleken bjöd på överlag händelsefattigt spel, där IFK ägde ganska mycket boll; dock utan att kunna omsätta bollinnehavet i konkreta målchanser. Hemmalaget låg oftast rätt i försvarsspelet och det var först i matchens slutskede som publiken bjöds på några målchanser värda namnet. Sett till målchanserna låg 3-0 närmare än en reducering för IFK. Hemmalagets seger stannade emellertid vid 2-0; ett resultat som speglade matchen ganska väl.

För IFK väntar nu nio dagars speluppehåll innan man gästas av Sunnersta AIF.