1-1 mot Fanna

Första trepoängaren låter vänta på sig för IFK som bara fick 1-1 (1-1) hemma mot Fanna. Efter en någon vinglig inledning på matchen hade IFK ett tämligen klart spelövertag sett över 90 minuter och det både kunde och borde ha blivit tre poäng idag.

Bolltapp, missade passningar och nervositet. Så sammanfattar IFK:s tränare Stephen Odur 1-1 hemma mot Fanna. Undertecknad tycker ändå att IFK hade ett ganska klart spelövertag sett över 90 minuter, men just nu tycks IFK:s anfallare sakna det självförtroende och flyt som krävs för att omsätta de chanser som laget trots allt skapar i mål. Matchen var inte en av lagets bästa, men det borde ändå ha räckt till seger.

Fanna tog ledningen efter 20 minuters spel genom Stefan Jansson som sköt in 0-1 vid Robin Henrikssons vänstra stolpe från ca 25 meter. Skottet såg inte otagbart från läktarhåll. Så långt hade matchen varit ganska jämn, men strax därefter tog IFK över initiativet och var i praktiken det bollförande laget halvleken ut. I den 40:e minuten bäddade slarv i Kamraternas försvarslinje för en Fanna-kontring, där Jonas Hagman fick en ypperlig chans att göra 0-2. Istället kunde IFK kvittera minuten senare. Målskytt var Robin Nguyen som kämpade sig fram till skottläge i straffområdet och satte 1-1 bakom Joakim Lindau i gästernas mål.

I början av andra halvlek jämnade spelet ut sig något under en period, men under de sista 20-25 minuterna var det IFK som jagade segermål och Fanna fick inrikta sig på försvarsspel. Den kanske bästa målchansen fick IFK i den fjärde övertidsminuten då ett avslut från nära håll tog på en IFK-spelare och hindrade bollen från att gå i mål.

Nguyen och Lukas Martinsson var två av lagets bästa spelare idag. Särskilt Martinsson visade prov på helt rätt inställning.