Dubbelt Saltsjöbaden i HSB Bospar Cup

IFK Uppsala har den gångna helgen arrangerat HSB Bospar Cup för flicklag. Totalt 43 lag från Uppland, Stockholm, Gästrikland och Västmanland fyllde Anders Diös-hallen från morgon till kväll under två intensiva dagar.

I de två yngsta klasserna, F07 och F08 genomfördes inget slutspel, men publiken bjöds på många både spännande och målrika matcher, helt i publikens smak.

Upsala IF blev bästa uppländska lag i F06-klassen, men i slutspelet föll UIF mot Valbo i en match som var oavgjord vid full tid. I den avgörande straffläggningen drog Valbo det längsta strået. Valbo föll sedan mot Saltsjöbaden Blå i semifinal, medan Saltsjöbadens andra lag, Vit, besegrade Sollentuna i den andra semifinalen. Finalen skulle alltså bli en intern uppgörelse mellan de två lagen från Saltsjöbadens IF, som dessutom i vanliga fall är samma trupp med samma ledare.

Om någon hade trott att det skulle hämma tjejerna i finalen märkte man snart att så inte var fallet. Båda lagen ville verkligen vinna och gick in i närkamper som i vilken match som helst, så finalen blev precis så spännande som man hoppats på. Lag Blå tog tidigt ledningen genom Clara Walberg, men en urladdning från lag Vit under de sista minuterna vände på allt. Lykke Ihrfelt kvitterade och två mål av Agnes Walberg avgjorde i praktiken matchen. Slutresultatet 4-1 spikades sedan av Sofia Berellini. Det var utan tvekan turneringens två bästa lag som en stund senare kunde ta emot pokaler och plaketter för första och andra plats. Tjejerna från sydöstra Stockholm visade prov på god teknik och fint spelsinne genom hela cupen.

Till sist vill IFK Uppsala tacka spelare, ledare, domare, funktionärer och publik som alla på olika sätt bidragit till två dagars fotbollsfest i Anders Diös-hallen. Stort tack också till HSB Uppsala och Mathuset Lotta Svärd för ovärderligt stöd.

Foto: Louise Jahnke Ask