Blek insats mot Vallentuna

IFK svarade för sin kanske blekaste insats denna säsong när man föll borta mot Vallentuna med 3-0 (0-0). Trots förlusten behåller dock laget sin placering ovanför kvalstrecket.

Kamraternas fina, vägvinnande, spel från de senaste matcherna var som bortblåst när laget under lördagen förlorade mot Vallentuna BK med klara 3-0. Trots detta var den första halvleken jämn, med ett visst spelövertag för IFK. Lagets bästa chans i första halvlek fick Aria Alizadeh som dryga tio minuter in i matchen sköt strax över efter ett fint inspel från höger. Några minuter senare höll sig Aria framme på nytt och nickade ett väl avvägt inlägg vid stolproten efter fint förarbete av Daniel Michel. Den gången svarade dock Sebastian Winther i hemmamålet för en fin räddning. Även Vallentuna skapade chanser och man noterades bland annat för ett par ypperliga frisparkslägen som dock sköts bort.

Om IFK hade hopp om en bättre andra halvlek så släcktes det snabbt. Redan efter två minuter kunde hemmalagets Alexis Higuera stöta in 1-0 och sex minuter senare var det dags för 2-0. Därefter stängde Vallentuna matchen och IFK hade märkbart svårt att skapa tryck på mot hemmamålet. Med tiden blev det även sämre koncentration på plan med på tok för många bortslagna bollar som följd. Halvleken var rimligtvis säsongens blekaste så här långt. Laget skapade för all del ett par hyggliga chanser, men dessa förvaltades inte väl nog. Istället kunde Vallentuna kontra in 3-0 på övertid.

På tal om övertid så lade dagens domare, Annica Torkelsson, på inte mindre än 13  övertidsminuter; inte minst på grund av att hemmalagets spelare drabbades av osedvanligt många skador och krampkänningar i andra halvlek. IFK var emellertid inte i närheten av att utnyttja den i övrigt korrekta övertiden och Vallentuna kunde under tämligen komfortabla former ta tre viktiga poäng i bottenstriden.

Nästa lördag kl. 14.00 gästas IFK och Österängens IP av Värtans IK.