B-laget vann mot BKV Norrtälje

B-laget bärgade tre välbehövliga poäng när BKV Norrtälje 2 besegrades hemma på Österängen med 4-2 (1-1).

Övertag i bollinnehav och flera hyggliga halvchanser för IFK präglade den första dryga kvarten av lördagens division 5-match mot BKV Norrtälje 2. IFK kunde logiskt nog ta ledningen efter drygt 20 minuters spel genom Sina Khaksar Ghalati som provade skottlyckan från distans. Avslutet tog i ryggen på en Norrtäljespelare och ställde Y i gästernas mål. Så långt var IFK det bättre laget, men Norrtälje höjde sig flera snäpp efter vattenpausen och lyckades kvittera i den 36:e minuten. 1-1 kom efter en dubbelhörna där ett tämligen passivt IFK-försvar tillät gästernas Simon Båge att trycka in bollen i mål från nära håll.

En väl genomförd andra halvlek slutade till sist med att Kamraterna kunde bärga samtliga poäng i denna match. 2-1 kom redan efter en minuts spel sedan Edim Fekovic styrt in ett inspel från höger efter fint förarbete av Abdulrahman Nizar Ali. Matchen avgjordes med dryga kvarten kvar att spela då IFK gjorde både 3-1 och 4-1 inom loppet av fem minuter. I matchens slutskede reducerade sedan Norrtälje till 4-2 på straff.

» Resultat och tabell

IFK Uppsala 2 – BKV Norrtälje 2 4-2 (1-1)
Mål: 1-0 Sina Khaksar Ghalati (21), 1-1 Simon Båge (36), 2-1 Edim Fekovic (47), 3-1 Sina Khaksar Ghalati (73), 4-1 Adam Ledung (77), 4-2 Victor Eklycke (88, straff)
Varningar: IFK: Delroy Mlamba BKV: Douglas Damba