Befäst serieledning efter 3-0 mot GUSK

IFK befäster serieledningen i Upplandsfyran efter 3-0 (2-0) hemma mot GUSK2 under onsdagen. Detta sedan de närmaste toppkonkurrenterna tappat poäng i sina respektive matcher.

IFK befäster serieledningen i division 4 efter 3-0 hemma mot GUSK2 under onsdagskvällen. IFK fick en bra start på matchen och kunde ta ledningen redan i den 12:e minuten genom Ahmed Ahmed som gick på skott strax utanför straffområdet. Det pressade skottet smet in till höger om duktige Daniel Edlund i GUSK-målet. IFK utökade därefter till 2-0 efter en fin omställning i den 25:e minuten. Hyaw Naizghi spelades fram till ett ypperligt läge, men istället för att gå på avslut själv serverade han Bodry Kizi-Namputu som enkelt kunde slå bollen i mål.

Annars var den första halvleken ganska jämn. GUSK satte periodvis IFK under press och det var framför allt gästernas Ahmed Kanjou som ställde till besvär för IFK-försvaret på sin vänsterkant. Kanjou gick dock, trots flera fina prestationer, mållös av plan och i halvtid var det slut med speltid för inlånet från GUSK:s A-lag.

Den andra halvleken bjöd på mer underhållande, om än inte fullt lika välspelad, fotboll. I takt med att tiden gick försämrades linjerna hos gästerna och under de sista 20 minuterna skapade IFK målchanser i praktiskt taget varje anfall. Med mindre nonchalans och bättre skärpa borde man ha mäktat med mer än ytterligare ett mål framåt. Slutresultatet, 3-0, fastställdes i den 72:a minuten genom Hyaw Naizghi som efter en läcker tunnel och därefter kyligt avslut överlistade Edlund.

En av de bättre spelarna i IFK idag var målvakten Filip Wengelin som nu hållit nollan tre matcher i rad.