IFK föll på Tegelvallen

Heby var det bättre laget i fredagens förhållandevis jämna match på Tegelvallen. Hög press och disciplinerat försvarsspel visade sig vara vägvinnande samtidigt som IFK inte riktigt fick spelet att stämma. Hemmalaget kunde till sist vinna med 2-0 (1-0).

Inför fredagens möte på Tegelvallen låg IFK fyra och Heby femma i tabellen, båda på 29 poäng. Avståndet upp till tredjeplatsen och chans på kval till division 3 låg i potten, även om det troligtvis kommer att visa sig att avståndet till Enköpings SK är för stort.

Matchinledningen var jämn och IFK hade sin kanske bästa period under matchens första 20 minuter. Det var även under denna period som laget skapade sin hetaste målchans. I 19:e minuten framspelades Jens Hägg och han kunde så när ge Kamraterna ledningen, men avslutet gick strax utanför. Bara ett par minuter senare kom istället 1-0 till Heby. Martin Lindbom fick kontroll på bollen ett par meter in på IFK:s planhalva och uppfattade att IFK:s målvakt stod en bit utanför mål. Distansskottet smet retfullt över Filip Wengelin och rullade därefter in vid ena stolpen.
– Jag fick en bra träff, sade Lindbom till Sala Allehanda.

IFK höll uppe spelet, men hade svårt att spela sig igenom Hebys disciplinerade försvar. Heby skapade de flesta chanserna och IFK:s kanske bästa chans att utjämna kom på en snabb omställning som dock kunde avvärjas av hemmalagets målvakt.

IFK inledde den andra halvleken bra, men Heby fick efter ett par minuter ordning på spelet igen. Hemmalaget hade flera bra chanser där de både kunde och borde ha utökat ledningen. Man noterades bland annat för en stolpträff i den 52:a minuten. 2-0 kom till sist i den 62:a minuten genom David Dottemar som snyggt styrde in ett inspel från vänster i mål.

Så långt hade matchen varit juste och domaren hade inte haft anledning att ta fram korten, Under matchens sista 20 minuter blev det dock gnälligt från båda lagen och det delades ut inte mindre än sju varningar, fyra till Heby och tre till IFK.

Bäst i IFK för dagen var Robin Nguyen som framför allt imponerade med sina passningar. I IFK debuterade även försvararen Mokhtar Salih som kom in en bit in i andra halvlek.

» Sala Allehanda
» Tabell & resultat

Heby AIF – IFK Uppsala 2-0 (1-0)
Laguppställning, IFK Uppsala: Filip Wengelin, Cepand Aminaey, Umit Aras, Lukas Martinsson, Remiggio Semiti, Robin Nguyen, Rodi Haydar, Omar Ali, Ahmed Abdi, Jens Hägg, Ali Daher. Avb. Dennis Kumric, Elias Embaye, Filip Carlsson, Mokhtar Salih, Fabian Thelander
Mål: 1-0 Martin Lindbom (22), 2-0 David Dottemar (62)
Varningar:
Domare: Begmohammed Derakshande-Tomadj (HD), Temur Amiryan (AD1), Mohammad Kaaki (AD2)