Tung förlust mot Sala

IFK Uppsala föll tungt i lördagens bortamatch mot Sala som slutade 1-0 (0-0) till hemmalaget. Sett över 100 minuter var IFK spel- och målchansmässigt överlägsna, men denna dag hjälpte det  inte mot hemmalagets defensiv och storspelande målvakt.

– En fantastisk arbetsinsats och idag hade vi marginalerna på vår sida, sade Sala FF:s tränare Azad Kalash till sajten Sala-Heby Fotboll efter matchen.
Uttalandet summerar matchen väl och Sala gjorde mycket riktigt en defensivt bra match. Trots detta var det uppenbart att det var hemmalagets målvakt, Bader Mahfouz, som var hemmalagets matchhjälte. Flera högklassiga ingripanden hindrade Uppsala från att få med sig de poäng laget så väl förtjänade och när skickligheten inte räckte till fanns burgavlarna till hans hjälp.

Sett över 100 minuter var IFK tämligen överlägsna; något Youtube klippet illustrerar väl. (Vi beklagar för övrigt att Salas mål inte kom med). Sala noterades för en och en halv chans under matchen och segermålet kom elva minuter in i andra halvlek då hemmalaget hade en av sina få spelförande perioder i matchen. Målskytt var Stephen Komaketch som kyligt lobbade bollen i mål över Aga Rasool.

Därefter följde en massiv press av IFK Uppsala mot ett hemmalag som försvarade sig med hela laget och som samtidigt gjorde vad de kunde för att förhala spelet. Mahfouz fick bland annat en varning i den 82:a minuten på grund av alla maskningar. Den borde ha kommit redan i första halvlek. Men fotboll går som bekant ut på att göra mål och det lyckades inte IFK Uppsala med mot Sala denna dag.

Nästa helg, den 26/6, spelar IFK Uppsala hemma mot Uppsala-Kurd Avspark 14.00, Lötens IP.