IFK vann på Idrottsgården

A-laget tog tre poäng i seriepremiären borta mot Gimo sedan man vunnit den tuffa matchen på för dagen svårspelade Idrottsgården med 1-0. Segermålet nickades in av Robin Nguyen i den 83:e minuten.

Hemmalaget hade måhända sina skäl att förlägga seriepremiären i division 4 till Idrottsgårdens naturgräs, men det råder ingen tvekan om att matchen som sådan skulle ha vunnit mycket på att istället spelas på den närbelägna konstgräsplanen. Halkande spelare och bortslagna passningar var nämligen ingen bristvara i denna match; en match som dagens huvuddomare, Daniel Iskander, jämförde med division 5-handboll på grund av alla fasthållningar.

Den första halvleken förblev mållös, men såväl Gimo som IFK noterades för chanser som borde ha resulterat i mål. För IFK:s del fick Hyaw Naizghi något av ett friläge sedan en hemmaförsvarare halkat. Istället för att gå på avslut spelade han dock bollen vidare till Ahmed Ahmed, vars avslut gick strax utanför ena stolpen. Gimos bästa chans var ett skottläge inne i IFK:s straffområde som dock gick metern över målramen.

IFK tog över mer av spelet i andra halvlek och det blev till sist de för dagen gul-vita Kamraterna som fick med sig samtliga tre poäng från matchen. Avgörandet kom med sju minuter kvar av ordinarie tid genom Robin Nguyen som nickade in ett inlägg från höger. För det fina inlägget svarade Hyaw Naizghi.

– Det här var en tuff bortamatch. Vi spelar inte som vi tänkt, men tar tre poäng ändå, konstaterar IFK:s tränare Stephen Odur efter matchen.

IFK:s hemmapremiär spelas kommande fredag mot Enköping. Avspark 19.00, Österängens IP.

Gimo IF FK – IFK Uppsala 0-1 (0-0)
Laguppställning, IFK: Filip Wengelin, Mokhtar Salih, Philip Basala, Lukas Martinsson, Robin Nguyen, Dennis Kumric, Omar Ali, Hyaw Naizghi, Philip Carlsson, Ahmed Ahmed, Elias Embaye. Avb. Cepand Aminaey, Zexi Zu, Musa Ali,  Robin Ahmad, Robin Henriksson
Mål: 0-1 Robin Nguyen (83)
Varningar: GIF: Emil Larsson, Axel Duarte, Jacob Stålberg, Mattias Karlsson IFK: Elias Embaye, Cepand Aminaey