Social verksamhet

IFK Uppsala är en idrottsförening som vill ta ett socialt ansvar. Vi vill bidra till att bryta utanförskap, främja integration och ge våra barn och ungdomar en meningsfull fritid. Därmed hoppas vi kunna medverka till att göra Uppsala till en lite bättre stad att leva i.

AKTUELLA PROJEKT

MEDLEMSFOND
Medlemmar i IFK Uppsala har möjlighet att ansöka om ekonomiskt stöd från IFK Uppsalas medlemsfond. Stödet, som betalas ut direkt till föreningen, ges till behövande medlemmar efter särskild ansökan. Stöd ges för att betala till exempel medlems- och aktivitetsavgifter, träningsmateriel och eventuella lägeravgifter.
» Medlemsfond

IFK UPPSALA NIGHTTIME (2018)
IFK Uppsala arrangerar varje lördagskväll en minicup i fotboll i Anders Diös-hallen. Projektet, som finansieras med stöd från Uppsala kommun, syftar till att ungdomar från olika områden i Uppsala ska lära känna varandra.
» IFK Uppsala Nighttime

ALLA ÄR OLIKA – OLIKA ÄR BRA (2017/18)
IFK Uppsala var en av 50 föreningar som under 2017/18 beviljades projektstöd från Svenska Fotbollförbundet. Integrationsprojektet  ”Alla är olika – olika är bra” sätter fokus på allas rätt att vara med och allas lika värde. Projektet är riktat till föreningens F05-lag.
» Alla är olika – olika är bra


AVSLUTADE PROJEKT

Östra Kamratgården (2018)
IFK Uppsala arrangerade under juni-juli en öppen fritidsverksamhet i Almtunaskolan, där ungdomar från hela Uppsala kunde träffas och umgås tillsammans med spelare och ledare i IFK.  Projektet genomfördes med stöd från Aktiv Ungdom och Norby Utbildning & Affärsutveckling.

SOMMARKUL (2018)
Under två veckor i juli arrangerade IFK Uppsala kostnadsfri lovverksamhet med fotbollsinrikting på Österängens IP. Verksamheten, som finansierades av Uppsala kommun, lockade omkring 100 barn.

SOMMARKUL (2017)
Under två veckor i juli arrangerade IFK Uppsala kostnadsfri lovverksamhet med fotbollsinrikting på Österängens IP. Verksamheten, som finansierades av Uppsala kommun, lockade omkring 100 barn.

Glädje – Kamratskap – Kompetens – Engagemang sedan 1895