Viktig seger i Västerås

Hoppet om fortsatt division 3-spel lever vidare för IFK efter lördagens bortaseger mot Västerås. Matchen slutade 3-2 till Kamraterna som nu har en poäng upp till kvalstrecket och tre till säker mark i tabellen.
– Återigen en bra kollektiv insats, summerar lagets tränare, Stephen Odur, efter matchen.

IFK fick en perfekt start i Västerås: redan i det första anfallet skapade man en dubbelhörna, där Dennis Kumric skarvnickade in 0-1 i bortre burgaveln. Det tidiga ledningsmålet fick dessvärre IFK att slappna av en aning istället för att växla upp och i mitten på halvleken kunde Västerås kvittera genom Daniel Grbic. Målet föregicks av ett slarvigt uppspel med bolltapp som följd och Grbic kunde relativt enkelt placera bollen bakom Henriksson i IFK-målet. Den första halvleken var spelmässigt jämn, men IFK kunde gå till halvtidsvila med 2-1 i ryggen sedan Dennis ur trängt läge styrt bollen i mål i den 34:e matchminuten.

Västerås gjorde 2-2 fem minuter in i den andra halvleken sedan Henriksson, möjligtvis tufft uppvaktad, tappat bollen i duell med hemmalagets Daniel Johansson som kunde vända om och slå in bollen i tomt mål. Huvuddomaren tvekade, trots IFK-protester, inte att döma för mål. IFK skulle dock få det sista ordet i målprotokollet. En snabb omställning på vänsterkanten slutade med att bollen hamnade hos inbytte Montaser Albadrasawi. Monte gjorde en dragning inåt plan och avslutade med vänsterfoten, 3-2. Under den sista kvarten forcerade hemmalaget för en kvittering, framför allt genom längre bollar mot IFK:s box. Till skillnad från senast mot Sala, där IFK tappade 1-0 till 1-2 under sista kvarten, lyckades man denna gång freda det egna målet och till slut avgå med segern.

I och med dagens seger närmar sig IFK lagen ovanför i tabellen och i händelse av tre nya poäng nästa helg har man chans att, för första gången under säsongen, placera sig ovanför nedflyttningsstrecket. Det återstår tre omgångar att spela och nedan presenteras de i nedflyttningsstriden aktuella lagens avslutande matcher.

DE TRE SISTA OMGÅNGARNA

Riala: Enköpings SK (b), Täby (h), IFK Uppsala (b)
Österåker: Heby AIF (b), Enköpings SK (h) och Täby (b)
Heby AIF: Österåker (h), Sala FF (h) och Enköpings SK (b)
IFK Uppsala: Enebyberg (h), Vaksala (b) och Riala (h)
Enebyberg: IFK Uppsala (b), Märsta (h) och Vallentuna (b)

» Tabell och resultat

Västerås IK – IFK Uppsala 2-3 (1-2)
Mål: 0-1 Dennis Kumric (2), 1-1 Daniel Grbic (25), 1-2 Dennis Kumric (34), 2-2 Daniel Johansson (51), 2-3 Montaser Albadrasawi (68)
Laguppställning, IFK Uppsala: Robin Henriksson, Filip Carlsson, Robin Nguyen, Dennis Kumric (ut 86), Robin Ahmad, Puneet Singh, Simon Wallentinsson, Emrik Persson Engström (ut 66), Mokhtar Salih, Kosret Abdulahizad, Filip Cekol (ut 79). Avb. Mechac Makuiza (in 79), Adam Ledung (in 86), Montaser Albadrasawi (in 66)
Domare: Samrend Haideripak (HD), Irfan Vukovic (AD1), Liridon Hasani (AD2)
Varningar: VIK: Nicholas Braithwaite, Max Brofeldt, Zacharia Hasler