Sollentuna segrare i HSB Bospar Cup

Under helgen genomförde IFK Uppsala HSB Bospar Cup.  Årets klasser var F06, F05 samt F04 och totalt deltog 34 lag i turneringen, varav ett lag från IFK Uppsala (F05). Segrare i den äldsta klassen blev Sollentuna Mitt som vann finalen mot Stuvsta med 2-1.

I de två yngsta klasserna var det inget slutspel, men många matcher med fint spel, stort fotbollskunnande och god stämning både på och vid sidan av planen. Matcherna var både välspelade och jämna och vi fick se en del finesser och fint passningsspel under de två dagar cupen genomfördes.

I årets cup kom lagen från Uppland, Stockholm och Gävle och i den äldsta klassen, där slutspel genomfördes, dominerade lagen från Stockholm. Stuvsta gick obesegrade genom gruppspelet och med en imponerande målskillnad på 15-0! Sollentuna Mitt och IFK Stocksund tappade en poäng vardera under gruppspelet och fick därmed mötas i semifinalspel. Båda lagen visade upp fint passningsspel och trots att IFK Stocksund hade ett flertal möjligheter ville det sig inte för laget i semifinalen utan de fick se sig besegrade med 4-0 av ett Sollentuna Mitt som var mycket effektiva framför motståndarnas mål.

I finalen ställdes så Sollentuna Mitt mot ett obesegrat Stuvsta. Matchen inleddes i ett högt tempo, inga ängsliga slutspelsnerver här inte! Sollentuna Mitt tog ledningen efter 2.25 genom Stella Nyberg. Stuvsta kom dock tillbaka och kvitterade efter 8.20 genom Ella Eliasson. En minut senare tog Sollentuna Mitt återigen ledningen, denna gång genom ett fint mål av Daniela Hamberg. Trots att Stuvsta forcerade de sista minuterna av matchen höll Sollentuna undan och kunde till sist stå som segrare när matchen blåstes av.

Till sist ett stort tack från IFK Uppsala till alla spelare, ledare, domare, funktionärer och publik som var med och gjorde årets turnering till en fin fotbollshelg. Även ett stort tack till HSB Uppsala, samt Restaurang Shima som drev kiosken under turneringen.