1-0 mot Gimo

IFK Uppsala vann söndagens hemmamatch mot Gimo IF med 1-0 (1-0). Segern var helt rättvis och borde ha varit något mål större, även om IFK inte gjorde någon av sina bättre matcher för året.

Matchens enda mål föll redan i den 18:e minuten när Jens Hägg frispelades och rundade målvakten. Dessförinnan hade Gimo haft en bra möjlighet att ta ledningen, men Filip Wengelin i IFK-målet kom ut och täckte. Även IFK hade ytterligare tillfällen i första halvlek, bl.a. hade Ali Daher ett skott just utanför bortre stolpen. Gästerna fick spela större delen av andra halvlek med reducerat manskap efter det att en Gimospelare dragit på sig sitt andra gula kort. Det hindrade inte att Gimo var nära kvittering i samband med en högerhörna en kvart in i halvleken. I situationen som föregick hörnan landade för övrigt Filip Wengelin så olyckligt att han en stund senare tvingades utgå till förmån för reservmålvakten Fabian Thelander. Under sista kvarten borde hemmalaget sedan ha ökat på ledningen. Jens Hägg och Ali Daher hade varsitt skott i stolpens insida, men bollen ville inte in. Därmed blev det nervöst ända fram till slutsignalen, även om Gimo aldrig var riktigt nära en kvittering.

Dagens match var inte av någon högre klass, men hemmasegern får ändå anses solklar. Kommande fredag åker IFK till västuppland för match mot Heby AIF som ligger just efter IFK i tabellen med samma poäng men sämre målskillnad. Då krävs troligen mer av laget för att försvara den nuvarande fjärdeplatsen.

IFK Uppsala – Gimo IF FK 1-0 (1-0)
Laguppställning, IFK Uppsala: Filip Wengelin, Cepand Aminaey, Filip Carlsson, Umit Aras, Philip Basala, Omar Ali, Robin Nguyen, Rodi Haydar, Ahmed Abdi, Jens Hägg, Ali Daher. Avb. Ahmed Ahmed, Ermias Berhane, Elias Embaye, Remiggio Semiti, Fabian Thelander
Mål: 1-0 Jens Hägg (18)
Utvisning: GIF: Brandon Curriston
Varningar: IFK: Robin Nguyen GIF: Abdirisak Aid Ismail
Domare: Ulf Wiberg (HD), Milad Rashedi (AD1), Abdulkadir Moalim (AD2)