Förlust mot Ängby

Det blev förlust för A-laget i den näst sista träningsmatchen före seriepremiären. Ängby IF, liksom IFK nykomlingar i div. 3, vann på Österängen med 4-3.

Det började annars bra för IFK som gjorde första målet genom Hyaw Naizghi och även hade flera lägen att öka ledningen. Slarv i förvaret resulterade dock i två straffar för Ängby och en utvisning för IFK:s Lukas Martinsson, som vid båda tillfällena fick gult kort efter att ha kommit aningen sent i glidtacklingar. Båda straffarna resulterade i mål och i stället för 1-0 med mersmak var det alltså nu 1-2 och tio man på planen sista timmen för IFK. Strax före paus kvitterade ändå Omar Ali med en elegant frispark i krysset, och i början av andra satte Hyaw Naizghi sitt andra mål för dagen. Efter två snabba Ängbymål med 20 minuter kvar blev det alltså ändå förlust till sist.

Nästa helg genrepar IFK när man tar emot ett annat div. 3-lag, IK Sätra från Gävle, också det på Österängen.

IFK Uppsala – Ängby IF 3-4 (2-2)
Mål: 1-0 Hyaw Naizghi, 1-1 (straff), 1-2 (straff), 2-2 Omar Ali, 3-2 Hyaw Naizghi, 3-3, 3-4