Fasta situationer fällde IFK Uppsala

IFK bidrog till spänningen i tabelltoppen genom att förlora söndagens bortamatch mot Arlanda. Hemmalaget vann med 3-0 (1-0) och samtliga mål kom på fasta situationer, två straffar och en frispark.

Två straffar och en frispark beseglade IFK:s öde i söndagens bortamatch mot Arlanda. Redan i den första matchminuten pekade huvuddomaren, efter att ha konfererat med linjemannen, på straffpunkten sedan en Arlandaspelare gått i backen. Hemmalagets Miguel Cordova förvaltade straffsparken väl och Filip Wengelin var chanslös trots att han gick åt rätt håll. Annars bjöd IFK på ett godkänt spel i första halvlek och det fanns hopp om en snar kvittering. Närmast kom kanske Hyaw Naizghi som i den 23:e minuten sköt ett bra skott som tippades till hörna.

Arlanda drog på sig flera varningar i den första halvleken efter stundtals brutalt spel. Mbye Camaras kapning av Robin Nguyen med dobbarna före borde till exempel ha renderat ett rött kort. Arlanda hade för övrigt fyra avstängda spelare inför dagens match.

IFK bjöd på ett något rakare spel än vanligt och för många fina bollar stod just Nguyen, som under en stund tvingades lämna planen efter kapningen i den 19:e minuten. IFK hade som vanligt stort bollinnehav, men krånglade ofta till det i de avgörande momenten och Arlanda kunde gå till halvtidsvila med 1-0 i bagaget.

IFK hade bud på en kvittering och Bodry Kizi-Namputu var ytterst nära att göra 1-1 i den 58:e minuten. Den gången rensades bollen undan på mållinjen. Knappt tio minuter senare fick hemmalaget sin andra straff efter en incident i IFK:s straffområde i samband med en hörna. I anslutning till händelsen blev Serhat Akay utvisad och strax därefter kunde Miguel Cordova göra sitt andra straffmål. I den 74:e minuten kom sedan 3-0 på en frispark som tog i muren och ställde Wengelin i IFK-målet.

Stephen Odur om matchen:
– Vi får en tidig uppförsbacke med deras tidiga straff som jag ändå tycker att vi hanterar relativt bra. Inför andra pratade vi om att fortsätt ha tålamod och tro på det vi gör. Sedan kommer den andra straffen och utvisningen som vi inte lyckas reparera. Trots förlusten måste vi nu snabbt ställa om inför den avslutande matchen mot Procyon.