0-0 på Bälinge IP

Lördagens match mellan Bälinge IF och IFK Uppsala slutade oavgjort, 0-0. Matchen genomfördes i bra tempo, men trots några heta målchanser kunde alltså inget av lagen spräcka nollan. Resultatet innebär att IFK behåller serieledningen, en poäng före Vaksala som tidigare under dagen besegrade Gamla Upsala 2 med 2-1.

Redan efter några minuters spel på Bälinge IP:s utmärkta gräsmatta signalerade hemmalaget för straff när en spelare gick omkull i straffområdet, men domaren friade. Detsamma gjorde han när en IFK:are efter en halvtimme föll i en närkamp framför Bälingemålet. Båda situationerna var svårbedömda från läktaren, men domaren var välplacerad och säker på sin sak. Spelmässigt var IFK det något bättre laget under första halvlek, och man avlossade även ett antal skott som dock antingen gick utanför målramen eller rakt på målvakten. Närmast var det i slutet av halvleken när Omar Alis frispark från drygt 30 meter gick förbi alla och studsade i den bortre stolpen. Mot det kan ställas två hyperfarliga Bälingeinlägg från högersidan där hemmaspelare sånär nådde bollen framför mål.

Andra halvlek inleddes med att Hyaw Naizghi sköt i stolpens utsida efter ett fint IFK-anfall. Man spelade sig sedan fram till ytterligare ett par bra lägen under den första kvarten, men utan att Bälingemålvakten behövde ingripa. Bälinge hade ett farligt skott från bra läge, men även det gick just utanför bortre stolpen. I slutet av matchen blev det litet irriterat, och bland annat drabbades hemmalaget av en utvisning efter att en spelare dragit på sig sitt andra gula kort. Matchens enda riktigt kvalificerade målvaktsräddning kom i 88:e minuten när IFK:s vänsterback Philip Basala fick på ett skott som var på väg in vid bortre stolpen, men hemmamålvakten kunde alltså rädda.

Spelmässigt gjorde IFK en fullt godkänd insats, med bra variation mellan bolltrillande på mitten och djupledsspel, och man testade även med ett antal skott utifrån. Laget har nu fem raka matcher utan förlust och höll nollan för andra matchen i rad. Å andra sidan har man under dessa två matcher haft problem med effektiviteten framåt, undantaget slutminuterna mot Rimbo förra helgen. På onsdag väntar hemmamatch på Österängen mot GUSK 2. Kanske lossnar det även framåt då?