A-laget vann genrepet

IFK Uppsala vann sin sista träningsmatch före div. 3-premiären genom att besegra Gävlelaget IK Sätra på Österängen med 2-1.

Sätra vann förra året Gästrikefyran och är alltså liksom IFK nykomlingar i trean. IFK inledde bra och tog en tidig ledning genom Robin Ahmad efter ett snabbt anfall. Så småningom tog Sätra över mer av spelet och det var inte ologiskt att laget kvitterade i slutet av första halvlek. Under en stor del av andra halvlek var det också gästerna som låg närmast ett ledningsmål, men under den sista kvarten tog IFK över och kunde avgöra matchen genom Balen Nouri i slutminuterna.

Nästa helg gäller det viktiga seriepoäng, och i premiären tar IFK Uppsala emot IFK Österåker på Österängen på påskdagens eftermiddag.

IFK Uppsala – IK Sätra 2-1 (1-1)
Mål: 1-0 Robin Ahmad (5), 1-1 (41), 2-1 Balen Nouri (86)