3-3 mot Heby

IFK Uppsala hämtade upp 1-3 med 20 minuter kvar hemma mot Heby och tog därmed en poäng i söndagens viktiga match i division 3. Båda lagen gick för seger under den inte alltför välspelade sista kvarten och inget av dem var särskilt nöjda med slutresultatet.

Trots den påtagliga besvikelsen över att inte närma sig lagen på kvalplatsen bör IFK ändå vara ganska nöjda med det oavgjorda resultatet. Heby var nämligen det klart starkaste laget i första halvlek och när Robert Bosell gav gästerna ledningen i den 32:a minuten var det väntat. Bosell fick en drömträff på volley efter inlägg från vänster av tidigare IFK-spelaren Balen Nouri. IFK hade under inledningen av matchen märkbart svårt att ta sig ur gästernas press och 0-5 i hörnor, samt det faktum att IFK:s första avslut kom först efter 24 minuters spel, säger en del om matchbilden. Kamraterna spelade dock upp sig något under den sista kvarten. Den kanske bästa halvchansen fick man när Mechac Makuiza ryckte förbi sin försvarare och spelade in framför mål efter dryga halvtimmen, men 0-1 stod sig halvleken ut.

Publiken hade knappt hunnit bänka sig innan Baban Nouri (även han tidigare i IFK) ökade på gästernas ledning med ett skott som ändrade riktning på en försvarare och ställde Filip Wengelin i IFK-målet. Målet kom blott 20 sekunder in i den andra halvleken. IFK fick därefter något bättre ordning på sitt spel och i den 60:e minuten kom reduceringen genom Mechac Makuiza. Minuten senare gjorde Balen Nouri 1-3 och i det läget såg Heby ut att gå mot sin tredje raka seger i seriespelet. IFK svarade därefter med två snabba mål inom loppet av två minuter. Ali Daher placerade först in 2-3 och kort därefter nickade Lukas Martinsson in 3-3 på hörna.

Under matchen sista 20 minuter var det chanser åt båda håll, men 3-3 stod sig matchen ut. Resultatet innebär att Heby tar sig över det nedre kvalstrecket samtidigt som IFK ligger kvar på elfte plats.

Nästa söndag spelar IFK hemma mot Märsta.

» Tabell och resultat

IFK Uppsala – Heby AIF 3-3 (0-2)
Mål: 0-1 Robert Bosell (33), 0-2 Naban Nouri (46), 1-2 Mechac Makuiza (60), 1-3 Balen Nouri (61), 2-3 Ali Daher (70), 3-3 Lukas Martinsson (72)
Laguppställning, IFK Uppsala: Filip Wengelin, Philip Basala, Filip Carlsson, Lukas Martinsson, Robin Nguyen, Ali Daher, Omar Ali, Robin Ahmad, Simon Wallentinsson, Kosret Abdullahizad, Filip Cekol. Avb. Robin Henriksson, Hyaw Naizghi, Mechac Makuiza, Musa Ali, Joakim Sandman, Emrik Persson Engström
Varningar: IFK: Robin Nguyen HAIF: Wictor Swärdh
Domare: Petter Seger Undén (HD), August Köpberg (AD1), Nedin Prguda (AD2)